MIKS SANELA I MARKO PROTIV NEMACAKUGLANJE
Milosav i Antić ispali u četvrtfinalu

Srpski miks Sanela Milosav – Marko Antić, ispao je u četvrtfinalu na Šampionatu sveta u kuglanju za kadete u mađarskom gradu Zalaegersegu.
U meču za medalju (ulazak u polufinale obezbedio bi im najmanje bronzu) poraženi su od nemačkog para Jana Sofija Bahert i Andreas Bajer sa 2:0 (117:141, 130:145).
– Odigrali su mnogo lošije nego u prvom kolu protiv Italijana – komentar je selektora kadeta Dragana Fatovića koji im je sekundirao.- Kao da su se stegli i uplašili, mnogo su izbijali, a Nemci se ne pobeđuju ako u „pune“ imaš pet ili šest izbijanja sa tri ili četiri čunja po hicu. U oba seta su im u „pune“ Nemci odmaklu po dvadesetak čunjeva i to je nemoguće da se stigne…
U prvom kolu Sanela Milosav i Marko Antić su odigrali odlično protiv veoma neugodnih Italijana Viktorije Hofer i Aleksa Poša. Bilo je 1:1 u setovima 146:122 i 138:140. Odluka je pala posle dve „zlatne kugle“. Sanela Milosav je prva odigrala i oborila tri čunja, na drugoj strani Poš se nije proslavio i srušio je četiri čunja. Hoferova je oborila pet čunjeva i Antiću je bila potrebna najmanje sedmica za prolazak u četvrtfinale i – uspeo je, tako de je srpski miks slavio sa 10:9.
Austrijski par Marija Sačkovič – Jakob Prim oborio je u prvom kolu svetski rekord za miks tandeme sa 188 čunjeva. Raniji rekord sa SP u Boleslavecu 2006. držali su Ines Maričić i Mateja Mance (Hravatska) od 171 čunj.
Rezulatati, miks parovi – finale: Kristina Nojdorfer i Florijan Morlen (Nemačka) – Kristina Hegedišova i Radovan Balko (Slovačka) 2:0. Konačan plasman: 1. Kristina Nojdorfer – Florijan Morlen (Namačka) 2. Kristina Hegedišova – Radovan Balko (Slovačka), dve bronze: Marija Sačković – Jakob Prim (Austrija) i Jana Sofija Bahert -Andreas Bajer (Nemačka).

Povezana vest:  Mikaela Šifrin pobedila i na Sljemenu