gimnastika arhivaGIMNASTIKA
Srbija duga, Mrđenovićeva treća u višeboju u Ljubljani

Juniorska gimnastička vrsta Srbije zauzela je odlično drugo mesto sa 96,150 bodva na međunarodnom tirniru „Zelena Jama“ u Ljubljani koji je uspešnao organizovao istoimeni klub. Pobedila je prva selekcija Austrije sa 98,750 bodova, treća je bila Bohemija Prag sa 96,000 bodova.
U reprezentaciji Srbije bile su Tamara Mrđenović, Anđela Đurđević i Dejana Kuzmanović iz Sokolskog društva Vojvodina (Novi Sad) a iz Srbije je učestvovala još i pojedinka iz Sokolskog društva Sremska Mitrovica, Teodora Vančik. Trener reprezentacije bio je Aleksandar Pandurov iz Sokolskog društva Vojvodina, a trener Sokolskog društva Sremska Mitrovica bio je Mlađen Jakovljević. Sremska Mitrovica je zauela 16. mesto. Za ekipni plasman računale su se dve najveće ocene po spravi.
U pojedinačnom višeboju, treće mesto osvojila je Tamara Mrđenović sa 48,650 bodova. Pobedila je Austrijanka Džesika Stabinger sa 51,750 bodova, druga je bila Aneta Holasova sa 49,050. Deveto mesto zauzela je Anđela Đurđević, 15. mesto Dejana Kuzmanović i 60. mesto Teodora Vančik.
Učestvovali su su gimnastički klubovi i reprezentacije iz devet zemalja: Austrije, Srbije, Češke, Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Italije, Izraela i Švedske, ukupno 22 ekipe sa 61 gimnastičarkom.

Povezana vest:  ŠAH, Alisa Marić uručila priznanja najboljim šahistima