Prvoplasirana ekipa SrbijeČetiri medalje za pilote paraglajdera u preciznom sletanju na takmičenju u Portugalu

Prvo mesto ekipno, drugo mesto u ukupnoj konkurenciji, prvo i treće mesto u ženskoj konkurenciji – rezultat je učešća naših pilota paraglajdera sa trećeg takmičenja u okviru Svetskog kupa.
Nakon takmičenja u Indoneziji i Tajlandu, predstavnici Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje učestvovali su na takmičenju u Portugalu u mestu Montaregle, održanom od 24. do 26. maja. Ekipa Srbije u sastavu: Goran Đurković (PK „Berkut“ Vršac), Jovan Novak (KSL „Ares“ Beograd), Milica Marinković (AK „Aero-EDU“ Beograd) i Tamara Kostić (PK „Berkut“ Vršac) osvojila je prvo mesto od jedanaest ekipa koje su učestvovale. U ženskoj konkurenciji, Milica Marinković osvojila je zlatnu medalju, a Tamara Kostić bronzanu. Goran Đurković je nastavio seriju sjajnih rezultata u svetskom kupu, pa je prethodno osvojenom prvom mestu u Indoneziji, sada pridodao drugo mesto. Jovan Novak se takođe našao u vrhu tabele, osvojivši peto mesto.
Trenutno, u generalnom plasmanu, posle održana tri takmičenja, Goran Đurković je drugi, Jovan Novak četvrti, Tamara Kostić druga u ženskoj konkurenciji, dok je Milica Marinković neučestvovanjem na prethodna dva takmičenja u neznatnom zaostatku, ali ovim odličnim rezultatom na putu je da se domogne vrha tabele. „Uprkos veoma kompleksnim meteo uslovima, slaboj utreniranosti i jakoj konkurenciji osvojila sam zlato. To je samo zagrevanje za predstojeće Svetske igre i Svetsko prvenstvo. Planiram da se sa završnog takmičenja u Svetskom kupu u Maleziji vratim okićena zlatom,“ kaže Milica.
Ovim takmičenjem završena je tačno polovina nadmetanja u Svetskom kupu. Slede još Srbija 20. septembra, Rumunija 27. septembra i Malezija 16.oktobra.
Naše paraglajderiste u disciplini precizno sletanje očekuje izuzetno zanimljiva sezona. Pored domaćih takmičenja, odlaze najpre na Svetske igre u Kolumbiji od 25. jula do 4. Avgusta, a ubrzo zatim i na Svetsko prvenstvo u susednoj BiH od 18. do 25. avgusta.

Povezana vest:  BADMINTON, VIII KUP NOVOG SADA, Igor Bjelan najbolji