DSC08135NEMAČKA OTVARA VRATA SRPSKOM SPORTU

Nemačka je iskazala spremnost da srpskom sportu u cilju edukacije predstavi sva sistemska rešenja koja podupiru njihovu sportsku logistiku, bitan je epilog susreta dvaju delegacija u Berlinu koji otvara nove stranice široke saradnje.
Na Ministarskoj konferenciji o sportu u Berlinu, koju je srpska delegacija iskoristila za značajan prodor sportske diplomatije, posebno poglavlje pripada razgovorima Srbije i Nemačke. Delegacija domaćina konferencije odvojila je poduži termin namenjen uspostavljanju bilateralne saradnje, i učinila izvesnom perspektivu razmene iskustava sa Srbijom.
Susret na najvišem sportskom nivou, između državnog sekretara za sport u Ministarstvu unutrašnjih poslova Nemačke, dr Kristofa Bergnera , i njegovih saradnika sa ministarkom omladine i sporta Srbije, prof.dr Alisom Marić, državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem i pomoćnikom ministra za sport Draganom Atanasovim, protekao je u srdačnoj atmosferi koja je po spremnosti za saradnju prevazišla uobičajne diplomatske standarde.
Šef srpske delegacije, ministarka Marić, ističe da je Nemačka sportska velesila iza čijih rezultata stoji besprekoran sistem, čemu i Srbija teži. Prvi čovek nemačkog sporta, Kristof Bergner, predstavio je model razvoja sporta i brige o sportistima koji se u ovoj zemlji sprovodi kroz državne organe, službe vojske, policije i carine. Srpskoj delegaciji upućen je poziv da u najskorije vreme obiđe dva najveća sportska centra za pripremu i edukaciju sportista, koja se nalaze pod upravom Ministrastva unutrašnjih poslova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir protiv Kozare iz Gradiške u četvtfinalu Lige šampiona