Tijana Krsmanovic1JUBILARNI 20. »PALILULA KUP 2013« u ritmičkoj gimnastici 16. juna, u dvorani »PIONIR«

U nedelju, 16. juna, sa početkom u 10 časova bićei održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog Društva „Palilula“ u dvorani „Pionir“. Učestvovaće najkvalitetnije ritmičarke pionirske, kadetske, juniorske i seniorske kategorije.
Takođe, među učesnicama su i predstavnice Rusije, Bugarske i Ukrajine, a poznato je da iz ovih zemalja potiču najkvalitetnije ritmičke gimnastičarke u svetu.
Očekivana je i poseta nekadašnje svetske šampionke, Bugarke Simone Pejčeve.
GD „Palilula“ je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do 1999. godina negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz naše društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 YU i SCG reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih igara /Seul i Barselona/. Sada imamo pogon od oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.
Član našeg društva je i Tijana Krsmanović, jedina senirska reprezentativka Srbije, koja je našu zemlju predstavljala na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beču.
Sponzori turnira su MESSAGE ADVERTISING, DANUB FOOD GROUP, IMLEK, WELLNESS, BAMBI, DELTA D.M.D, COCA-COLA HELENIC i KAFE CEGER.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Sremski derbi na otvaranju