aze mos 1 dan 1Alisa Marić: Azejberdžan širom otvorio vrata srpskim sportistima!

Srpski sportisti imaće mogućnost da u Azejrbedžanu, po specijalnim uslovima, koriste sportske kapaciteta u pripremnim fazama sportskih takmičenja, posebno onih koja se odigravaju u ovom region, dogovorila je ministarka omaldine i sporta prof. dr Alisa Marić na sastanku sa svojim kolegom, ministrom omladine i sporta ove zemlje Azadom Rahimovom.
Naime, ovo je jedan od prvih rezultata radne posete ministarke Marić ovoj zemlji, koja po sportskim kapacitetima i ulaganjima u sport ni najmanje ne zaostaje za svetskim velesilama i zemlji u kojoj će se 2015. odražati prve Evropske olimpijske igre.
-Veoma sam zadovoljna što je Azejrbedžan u Srbiji prepoznao pravog sportskog partenera i prijatelja. Mogu da kažem da ova zemlja i te kako ima šta da ponudi i da će naša saradnja biti još intenzivnija i jača – poručila je ministarka Marić, koja je svog kolegu Rahimova upoznala sa osnovnim pravcima delovanja i rezultatima rada Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Ministar Rahimov saopštio je prvoj dami srpskog sporta da će i omaldinska udruženja iz Srbije ubuduće moći da apliciraju na konkursima koje na temu omladinske politike raspisuje Azejrbedžanska omladinska fondacija. Ovo telo ima godišnji budžet od 21 milion evra, namenjenih podršci omaldinskim pitanjima i problemima i podizanju omladinskih kapaciteta.
Inače, članovi srpske delegacija koju u Bakuu predvodi ministarska Marić, a koju čine predstavnici mnogih relevantnih sportskih i omladinskih institucija i udruženja, imaće narednih dana niz sastanaka, na kojim bi trebalo da dogovore i utanače dalje pravce saradnje sa kolegama iz Azejberdžana.

Povezana vest:  Nemica Suzana Riš uspešno operisala koleno