Kragujevac Wild BoarsAmerički fudbal, SAFS

Drugo kolo Nacionalne lige Srbije – NLS 2010.

PRVAK SRBIJE POČINJE ODBRANU TITULE

 

Nakon slobodnog prvog kola, aktuelni šampioni Srbije, Kragujevački Divlji Veprovi, započinju takmičenje na svom terenu gde dočekuju Kraljevske Krune iz Kraljeva. Utakmica će se odigrati u subotu, 10. aprila sa početkom u 15h na stadionu FK Sušica. Ulaz je slobodan.

Aleksandar Ristić, glavni trener i najbolji igrač Divljih Veprova, iznosi:

-Ono sto očekujem od naseg tima je, da iako smo favoriti na papiru, pokažemo angažovanost i ozbiljnost. Moramo da nastavimo sa tradicijom Veprova da svaku utakmicu igraju podjednako kvalitetno. Motivacija ni malo ne manjka, kao ni taktička priprema. Spremamo se za ovo utakmicu kao i za svaku drugu, tako da bez obzira sto je ovo prvi meč za nas u ovoj godini, koji je uvek najzahtevniji, nadam se kako dobrom američkom fudbalu tako i našem dobrom izdanju.

Povezana vest:  Strelci se vratili iz Čangvona: Prvi korak ka Tokiju

Tim Kraljevo Royal Crowns posle pretrpljenog poraza u prvom kolu NLS, ipak ne dolazi pognute glave na megdan u Kragujevac. „Utakmica protiv Divljih Veprova će biti jedan od najvećih izazova u sezoni, pored EFAF Challenge Cup-a. Biće tvrdo. Iza tima Kragujevca stoje godine iskustva, što i njihove titule potvrđuju, dok je naša ekipa mlada, željna dokazivanja i pobede. Očekujem da će moja ekipa dati sve od sebe da dobije ovu utakmicu, znači od mojih saigrača očekujem da igramo za pobedu,“ kaže Kristijan Zabunović RB/LB Kruna.

Ovaj susret će bit zanimljiv i po tome što će za tim Kragujevca debitovati tri nova igrača iz SAD koja su veliko pojačanje Veprovima, kao što je i doskorašnji igrač Španskih Badalona Dracs, Lazar Milićević, pred ovo kolo pojačao Kraljevske Krune.

Ekipa Čačak Angel Warriors-a ugostiće Beogradske Blue Dragonse. Utakmica će se odigrati u nedelju, 11. aprila na terenu FK

Povezana vest:  BESPLATNI TRENINZI ZA DECU OBOLELU OD DIJABETESA „SPORTOM PROTIV DIJABETESA"

„Sloboda“ u Čačku, sa početkom u 14 h. Nakon poraza u prvom kolu, ali i igre koja obećava, Ratnici ulaze u meč veoma optimistički. Plavi Zmajevi su veliki favoriti, kako u ovoj utakmici, tako i za samu titulu, pored šampiona Wild Boarsa.

Ratnici svoju šansu vide i u činjenici da su Zmajevi za vikend imali teško gostovanje u Francuskoj u prvom kolu Eurobowl-a i da verovatno neće biti najspremniji za nedeljni meč, ali isto tako priželjkuju da napad ponovi sjajnu igru od pre dve nedelje. Veliki hendikep za Warriorse biće odsustvo najboljeg korner beka tima, Nenad Markovića, koji utakmicu propušta zbog potresa mozga zadobijenog u meču sa Pančevom. Međutim ni to ne sme biti prepreka, jer Ratnici ove sezone imaju velike ambicije iako su po prvi put u elitnom društvu.

Svoja očekivanja pred ukamicu, izneo je i LB domaćih, Aleksandar Jovanović:

Povezana vest:  Finale Kupa u Novom Sadu za kraj domaće sezone

-Njih je na terenu 11, kao i nas. Imam poverenja u sve svoje saigrače i siguran sam da možemo do pobede ako budemo delovali kao jedan. Veliki sam optimista, poštujemo svakog protivnika, ali se ne bojimo nikoga! U svaku utakmicu ulazimo maksimalno pripremljeni i ne prihvatamo poraz kao opciju!

Požarevac Outlaws dočekuju Pančevo Panthers. Utakmica je zakazana isto za nedelju 11. aprila u 15h i odigraće se na Požarevačkom hipodromu. Ulaz je slobodan.

Nikola Kontic, kapiten odbrane Odmetnika kaže: „Očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu, sve ćemo da damo da ovog puta pobedimo odličnu ekipu iz Pančeva.

I požarevljanin Milos Dimitrijević, jedan od najboljih krilnih hvatača u zemlji, ističe da iako obe ekipe igraju napadački otvoreno, pobedu će doneti kvalitetnija odbrana.

Trener Pančevaca Bojan Milić kaže:

-Očekujem i verujem u pobedu moje ekipe i nadam se manje dramatičnoj završnici.