KUGLANJE KAMP PRVA SMENA 2KUGLANJE
U kampu u Vrbasu rastu talenti

Kuglaški savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije organizovao je kamp talenata u Vrbasu u kome će u dve smene po 32 talenta iz svih srpskih klubova sticati nova znanja pod rukovodstvom najkvalitetnijih trenera.
– Kroz kampove je prošao veliki broj kuglašica i kuglaša koji su kasnije ušli u reprezentacije i osvajili šampionske titule na svetskim prvenstvima i svetskim kupovima u svim uzrastima – kaže Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC).- U njima se na pricipima srpske kuglaške škole, uz praćenje iskustva iz sveta školuje budućnost našeg kuglanja i bez njih naš sport ne bi došao i što je najvažnije i ostao u svetskom vrhu. Zbog toga se još jednom u ime svih kuglaša i kuglašica, klubova i stručnjaka zahvaljujem Ministarstvu omladine i sporta bez čije pomoći ne bismo mogli da ih organizujemo.
U prvoj smeni, okruženi pažnjom i ljubaznošću osoblja sportskog centra u kuglaških radnika Vrbasa radi 32 polaznika. U rukovodstvu kampa su selektor seniora Miloš Ponjavić, selektor seniorki Mirko Čukvas, juniora Vojko Pavlović, kadeta Dragan Fatović i kadetkinja Ljubomir Štetin kao i trener Miroslav Vitman.
Kuglaški savez Srbije će od 4.avgusta biti domaćin i međunarodnom kampu koji, po uzoru na naše kampove, organizuje Međunarodna kuglaška federacija a direktor će biti selektor srpske seniorske reprezentacije, Miloš Ponjavić. Očekuje se blizu 30 učesnika iz Slovenije, Srbije, Slovačke, Hrvatske, Nemačke, Makedonije, BiH…

Povezana vest:  Uspeh srpskih biatlonaca