kosutnjak 4

Tomislav Nikolić otvorio atletski stadion u Košutnjaku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas atletski stadionu u Košutnjaku pucnjem iz signalnog pištolja kojim je označen početak simbolične štafetne trke za pionire. Nikolić je u društvu ministarke omladine i sporta Alise Marić i ministra obrazovanja Žarka Obradovića obišao kompleks Zavoda za sport i sportsku medicinu i pregledao uslove u kojima se reprezentativci testiraju i pripremaju.
Na kraju je došao na novi renovirani atletski stadion, na kome će se atletičari ubuduće pripremati.
-Postoje neki razdeli u budžetu koje se ne smeju dirati. To su obrazovanje, deca i sport. Moj savet vam je ulažite u decu a tako ulažete i u sport… Imamo predispozicije za najveće rezultate, ali sportom treba da se bave i oni koji ne mogu da ostvare vrhunske rezultate – rekao je Nikolić na ceremoniji. 
Događaju u Košutnjaku prisustvovali su i čelnici Atletskog saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije. Predsednik je čestitao direktoru Zavoda Jasminku Pozdercu na radu i kazao mu je da će povremeno kontrolisati kako deca treniraju. 
-Srbija kakvu ja vidim u budućnosti jeste ovakva, koja pruža šansu svakome. Nije sport samo za vrhunske rezultate, već za svu decu Srbije… Ono što sam video, ohrabrilo me je. Čestitam direktoru što je ne samo sačuvao Zavod nego ga je podigao na nivo da može da se takmiči sa ostalima u svetu. Ja ću s vremena na vreme da prekontrolišem koliko dece trenira i u kakvim uslovima – rekao je Nikolić. 
Predsednik Srbije nije želeo da daje nikakve druge izjave i pored pokušaja novinara da razgovaraju sa njim o Vimbldonu i dnevno političkim pitanjima. 
Predstavnici Nikolićevog kabineta kazali su izvestačima da predsednik ne želi da daje izjave da ne bi skretao pažnju sa ovog događaja. Celu manifestaciju sa novoizgrađenih tribina posmatrala je nekoliko posetilaca. 

Povezana vest:  VAZDUHOPLOVNO JEDRILIČARSTVO, Jedriličarske bitke nad Srbijom