VRBAS KAMP 2 sestre i braca u 2 smeniKUGLANJE
U kampu tri para sestara i dva para braće

Kuglaški savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije uspešno je organizovao kamp talenata u Vrbasu u kome je u dve smene boravilo po 32 učesnika: u prvoj 20 dečaka i 12 devojčica iz 17 klubova, u drugoj po 16 dečaka i devojčica iz 12 klubova.
– Po uzoru na naše kampove i Međunarodna kuglaška federacija FIK NBC od pre tri godine organizuje međunarodne kampove i treći, posle Nemačke i Slovačke, održaće se uprvo u Vrbasu od 4. do 10. avgusta. Direktor će biti istaknuti srpski stručnjak Miloš Ponjavić i očekuje se oko 30 učesnika iz pet zemalja – kaže Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC.- I ove godine u našem kampu su bili skoro svi kadetski reprezentativci Srbije, a jedan deo će biti i u međunarodnom kampu. Ministarstvo omladine i sporta Srbije je napravilo pravi potez da finansira upravo rad sa mladima, jer bez podmlatka ni jedan sport ne može da se razvija.
Rukovodilac kamapa u Vrbasu bio je Miloš Ponjavić selektor seniora, bronzanih sa SP u Zalaegersegu ove godne, a u stručnom štabu bili su u Mirko Čukvas selektor seniorki, Vojko Pavlović selektor juniora, Ljubomir Štetin selektor kadetkinja, Dragan Fatović selektor kadeta i trener Miroslav Vitman.
– Ove godine u kampu smo imali tri para sestara i dva para braće – otkrio je interesantan detalj Mirko Čukvas – Iz Trstenika su nam došle sestre Marija i Marina Ristić, iz Lazarevca Đurđa i Ružica Ivković, iz Novog Bečeja Angela i Brigita Zolnai, iz Kruševca Miloš i Goran Milojević i iz Padine Mihal i Željko Garafijat.
U sportskom centru u Vrbasu srpski kuglaški podmladak imao je sve uslove za kvalitetan stručni rad:
– Uz rad na kuglani, gde smo trenirali sve discipline, na raspolaganju su nam bili i tereni za sve sportove kao i za zagrevanje i, na radost svih učesnika, i bazen. Imali smo u ovoj smeni samo jednog neplivača i za desetak dana je – proplivala. Uvek se trudimo da u svakom kampu obučimo i neplivače, ali i da decu upoznamo i sa drugim sportskim granama – kaže trener Miroslav Vitman.
Polazanici kampa su se lepo družili, stekli su nove prijatelje a posebno je bilo veselo 10. jula kada je Jelena Salkai proslavila rođendan. Svi su se, naravno, obradovali torti koju su u slast pojeli.

Povezana vest:  SKIJANJE, Janka podvrgnut operaciji srca