KAMP VRBAS 2013 DOVIDJENJA  DOGODINEKUGLANJE
Svetske nade oduševljene kampom u Vrbasu

Treći međunarodni kamp kuglaških nada završen je u Vrbasu. Na rastanku, 19 mladih kuglašica i kuglaša iz Slovenije, Češke, Hrvatske i Srbije bilo je oduševljeno boravkom i uslovima jer su pored kuglane na raspolaganju imali i fudbalski teren, atletsku stazu, dvoranu, mini golg, bazen…
– Na kadetskom prvenstvu sveta ove godine u Zalaegersegu, čak 14 polaznika međunarodnog kampa u Podbrezovoj prošle godine osvojilo je medalje – rekao je prilikom uručenja diploma polaznicima i trenerima direktor kampa Miloš Ponjavić, profesor, selektor seniorske reprezentacije Srbije – Po onom što ste pokazali ove godine, vi ste bolja generacija i na vama je sada, da to i dokažete na stazi. Bili ste disciplinovani i radni, nastavite tako i u svojim klubovima. Nadam se da će te prijateljstva koja ste ovde stekli negovati i gajiti. Ona su veoma dragoceni deo sporta. Zahvaljujem se kolegama, trenerima Francu Belcijanu i Iztoku Kovaču iz Slovenije, Milošu Milivojeviću iz Hravatske, Stanislavu Novaku iz Češke i Vojku Pavloviću iz Srbije na pomoći i saradnji kao kao i našim domaćinima u Vrbasu na izuzetnom gostoprimstvu.
Kamp su posetili poslanik slovenačke skupštine i vođa poslaničke grupe Državljanske liste Rihard Braniselj i predstavnik Kuglaškog saveza Slovenije Franc Gornik, kao i Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC, koji je uručio i trofeje najboljima na kraju kampa.
U tandimima, slavili su Sanela Milosav (Srbija) i Ivan Betlehem (Hrvatska), srebro su osvojili Vesana Boškov (Srbija) i Matej Novak (Slovenija) a dve bronze Tina Hren (Slovenija) – David Lainščak (Srbija) i Maruša Forjanič (Slovenija) – Tibor Nemet (Hrvatska).
Kristina Ljubenković (Srbija) bila je najbolja u sprintu, Leila Lisjak (Slovenija) osvojila je srebro a dve bronze pripale su Saneli Milosav (Srbija) i Šarki Ondrejovoj (Češka).
David Lainščak (Srbija) bio je najbolji u srintu za dečake, pobedivši u finalu Alena Kujundžića (Srbija). Bronze su osvojili Tibor Nemet (Hrvatska) i Gregor Poljanšek (Slovenija).
Slovenka Maruša Forjanič osvojila je sa odlična 593 čunja zlatnu medalju u pojedinačnom delu ispred Hermine Lukač (Srbija) sa 566 i Kristine Ljubenković (Srbija) sa 561 čunj.
Alen Kujundžić (Srbija) sa 592 čunja pobedio je u pojedinačnom delu ispred Ivana Betlehema (Hrvatska) 591 i Tibora Nemeta (Hrvatska) 572 čunja.
U kombinaciji za devojčice slavila je Hermina Lukač sa 1.126 čunjeva (560 i 566) ispred Vesne Boškov (obe Srbija) sa 1.098 (561 i 537) i Maruše Forjanič (Slovenija) sa 1.095 čunjeva (502 i 593).
Matej Peternelj (Slovenija) koji je jedini u kampu oborio preko 600 čunjeva (603 u prvom bacanju ) osvojio je titulu u kombinaciji za dečake sa 1.148 čunjeva (603 i 545). Alen Kujundžić (Srbija) je drugi sa 1.133 čunja (541 i 592) dok je bronza pripala Ivanu Betlehemu (Hrvatska) sa 1.122 čunja (531 i 591).
Češki trener Stanislav Novak uručio je prigodne suvenire Maruši Forjanič (Slovenija) i Alenu Kujundžiću (Srbija) najuspešnijim polaznicima kampa po broju trofeja. Forjaničeva je osvojila tri medalje – zlato i dve bronze, Kujundžić takođe tri – zlato i dva srebra.

Povezana vest:  BADMINTON, Vicešampionska titula u Izraelu i istorijski plasman na Olimpijske igre mladih u Nanđingu