ivica dacic 2011

Dačić: Funkcioneri, ne pravite problem državi kroz sport

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je danas državne funkcionere koji istovremeno imaju funkcije u sportskim klubovima da ne prave probleme državi i rekao da se tačno zna gde i kako se oni rešavaju.
-Zamolio bih sve koji se bave državnim funkcijama da nikakvim zanimacijama sportom ne prave probleme državi. Sad mi samo treba da se bavim problemima u nekom savezu. Zna se kako i gde se bira i rešava, pa izvolite – rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije posle dodeljivanja pasoša sportistima iz Republike Srpske. 
On je energično odbacio tvrdnju da predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić ima zaštitu Socijalističke partije Srbije.
-Kakve veze ima SPS ili bilo koja druga stranka sa fudbalom. Niti sam nekoga birao, niti utičem na to. To me ne zanima – poručio je Dačić.
Fudbalski klub Crvena zvezda pre desetak dana zatražio je ostavku Karadžića zbog lošeg rada FŠ i sudijske organizacije, a povod za takvu reakciju bilo je deljenje pravde na meču Partizan – Novi Pazar (4:3) u prvom kolu Superlige. Nakon toga, u drugom kolu Superlige, prošlog vikenda, nekoliko utakmica počelo je sa pet minuta zakašnjenja u znak protesta protiv Karadžića.
Paralelno sa tim odvijao sa „rat“ saopštenjima na relaciji Crvena zvezda – FŠ, a u jednom trenutku bio je uključen i Partizan.

Povezana vest:  NESTLÉ ŠIROM SVETA PODRŽAVA RAZVOJ DEČIJIH SPORTOVA