Radomir JovovicBADMINTON
Jovović u evropskoj razvojnoj komisiji

Odlična vest je stigla u kancelariju Badminton saveza Srbije. Prvi čovek srpskog badmintona i potpredsednik Balkanske badminton asocijacije Radomir Jovović izabran je za člana Komisije za razvoj Evropske badminton konfederacije. Redovni sastanak predsedništva kontinentalne federacije, koji će u septembru biti održan u Londonu, obuhvatiće okupljanja menadžmenta i novoizabranih članova komisija za sport i razvoj.
Uz istaknute predstavnike evropskih badminton saveza, Jovović će ubuduće raditi na izradi razvojnih programa, razvoju projekata letnjih škola, individualnom unapređivanju takmičara, edukaciji sportskih stručnjaka, realizaciji regionalnih, projekata razvoja školskog sporta, itd.
Povodom dobijanja nove značajne međunarodne funkcije, predsednik UO BASS je izjavio sledeće:
“U godini kada Badminton savez Srbije obeležava dvadeset godina postojanja, zvaničan izbor u članstvo Komisije za razvoj kontinentalne federacije, koja broji 51 državu članicu, za mene predstavlja izuzetno priznanje, obavezu i odgovornost. Kontinuiran izuzetno vredan i naporan rad menadžmenta i članova našeg saveza daje odlične rezultate. Poslednjih godina smo intenzivirali međunarodne aktivnosti na svim poljima. Na terenu ja očigledan vidan napredak takmičarskog nivoa najboljih juniora i seniora koji je rezultirao osvajanjem brojnih medalja i sve boljim pozicioniranjem na međunarodnim rang listama. Organizaciono, srpski badminton se godinama izdvaja i nameće u međunarodnim okvirima. Nastojaću da ukazano poverenje opravdam i lično i institucionalno doprinesem razvoju evropskog badmintona.“

Povezana vest:  NFL VESTI, Džajantsi pobedili Karolinu, Sijetl deklasirao San Francisko