aleksandar-vucicVučić apelovao za pomoć u privatizaciji u sportu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas medije da pomognu njemu i kandidatu za ministra sporta Vanji Udovičiću u nastojanju da se unese zdrav kapital u srpski sport i izvrši privatizacija.
-Molim vas da mi pomognete da izguramo i zakonski i na sve druge načine da se pomogne Udovicćiću, a to je da pokušamo da konačno unesemo zdrav kapital u srpski sport, da pokušamo da privatizujemo deo onoga na šta trošimo ogromne pare – rekao je novinarima Vučić prilikom posle otvaranja štamparije Ringije-Aksel Špringer.
On je rekao da dok se to ne uradi ceo sistem u državi neće biti zdrav.
-Znam da vi to razumete, pa vas molim da mi pomognete oko toga u celom našem narodu, zato što naši ljudi i dalje ne razumeju da neće navijati za privatnika – vlasnika kluba, već za klub, a privatnici mogu da se menjaju – dodao je Vučić i naveo da je to za dobro građana, navijača jer neće plaćati 10 -15 miliona evra kao danas za klubove.
-Taj novac se može uložiti u nova radna mesta, u subvencije za poljoprivrednike ili nešto drugo i zbog čega bi bacali te pare – rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, I igrači američkog fudbala istovaruju crep u Kraljevu