kuglasi partizana na prijemu u sd obucina durgi sa desnaKUGLANJE
Partizan iz Humske po bodove u Kragujevac

Kuglaški klub Partizan koji je u oktobru prošle godine osvojio drugo mesto u Kupu NBC federacije, sa mnogo optimizma dočekuje novu sezonu i prvi meč u Super ligi Srbije u nedelju u Kragujevcu protiv Vodovoda istakao je na prijemu u Klubu sportista SD Partizan u Humskoj Zoran Dragović direktor kluba.
– Zahvaljujemo se SD Partizan i posebno Milanu Obućini, generalnom sekretaru na dosadašnjoj podršci kuglaškom klubu – naglasio je Zoran Dragović, koji je već osam godina i najveća mecena kuglaškom kolektivu crno belih. – Prošle godine smo postigli najveći uspeh u istoriji kluba i doneli jedan od najvećih trofeja srpskom kuglanju, časno smo, posle toga, odigrali i Ligu šampiona, ali nam je u domaćem šamionatu za malo izmaklo treće mesto. Ove godine se nadamo plasmanu među prva tri u super ligi sa timom koji je odlična kombinacija mladosti i iskustva. Nemamo kuglanu i samim tim i dovoljno termina za treninge i želja svih u klubu je da uz pomoć SD Partizan u dogledno vreme dobijemo naše staze.
Milan Obućina je obećao kuglaškom klubu malu pomoć, ali od srca:
– Vremena su takva da ne možemo da pomognemo u tolikoj meri da svi budu zadovoljni. Sportsko društvo će obezbediti za klub 12 trenerki i po dve majice za svakog prvotimca da u novoj opremi odigrate sezonu. Čestitam još jednom igračima, stručnom štabu i rukovodstvu, na sjajnim rezultatima za ponos sportskog društva, koji su daleko iznad uslova u kojima živi i radi klub a velike zasluge ima pre svih Zoran Dragović. Još jednom se u kriznim vremenima pokazalo da klubovi opstaju zahvaljujući entuzijazmu jednog ili dvojice ljudi. Na žalost, projekat izgradnje novog sportskog kompleksa, gde je bila predviđena i kuglana, se izjalovio, ali nismo odustali i vodimo borbu sa državom jer imamo sva dokumena o vlasništvu nad objektima i zemljom. Nadam se da ćemo svi zajedno dočekti da na novoj kuglani zaigraju i naši kuglaši.
Lepom druženju prisustvovali su, uz Zorana Dragovića, i generalni sekretar Mirosalv Janković, prvotimici Novak Obradović, Stefan Popović, Dušan Puača, Stanko Polić, Jovica Janković, Nikola Matijaš, Borislav Rogić i Petar Janković i veteran beogradskog kuglanja i nekadašnji igrač Zvonko Matijaš.
Prvu utakmicu pred svojim navijačima Partizan će odigrati 15. septembra u drugom kolu Super lige Srbije protiv kragujevačkog Car Lazara na Banjici.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zveda pobedila Metalac, Srem sjajniji od Kristala