danilo miokovic sampion srbijeSTRELIČARSTVO
Miković i Ljubenkovićeva šampioni Srbije

Danilo Mioković (Pančevo) odbranio je je seniorsku šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u streličarstvu – FITA na terenima kluba Košutnjak u Beogradu u disciplini kompaund (lukovi sa točkićima) sa odličnim rezultatom od 1.364 kruga.
Srebrna medalja pripala je sjajnom, prošle godine juniorskom šampionu Srbije Akošu Vargi iz Kast arčerija (Temerin) sa 1.322 kruga, dok je bronzu osvojio, kao i lane, Slavoljub Ilić (Arena br 1) sa 1.318 krugova. Četvrti je sa istim rezultatom bio šampion 2011. Ljubiša Urošević iz Kalemegdana.

Povezana vest:  Padobranci osvojili zlatne medalje i u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Jugoistočne Evrope

ljubenkovic nasmejana sampionkaNa Šampionatu sveta u Antaliji u Turskoj od 22. do 30. septembra učestvovaće kompaund stilom Danilo Mioković i Akoš Varga, a olimpik stilom Lazar Grozdanović (Niš) i Dragan Svilanović (Elit arčeri).
U konkurencij seniorki, pobedila je Marija Ljubenković (BSK) sa 1.240 krugova, ispred Katalin Varga (Kastl arčeri) sa 1.069 i Jelene Živković (BSK).
Najuspešniji stariji junior bio je Zoltan Čanji iz Kastl arčerija sa 1.282 kruga, dok je kod mlađih kadeta najprecizniji bio Roland Klajner (Kastl arčeri) sa 1.216 krugova.
Golim lukom pobedio je Marko Ivković (NS 2002) sa 1.097 kruga, srebro je pripalo Emilu Karahasanu (Pravi put, Zemun) dok je bronzu osvojio Darko Gajić (Pravi put) sa 1.019 krugova. Najblja seniorka golim lukom bila je Ružica Karahasan (Pravi put) sa 968 krugova.
U nedelju 8. septembra šampionat se nastavalja olimpik stilom. Prijavljeno je preko 60 takmičara i takmičarki.

Povezana vest:  SKIJANJE, Mario Šajber se oporavlja