orijentiring 1Održano ROSA državno prvenstvo u orijentiringu na Vlasini

Uz podršku vode Rosa u organizaciji Atletsko-orijentacionog kluba „Košutnjak“ održano je državno prvenstvo u orijentiringu na Vlasini. Uz prisustvo velikog broja zaljubljenika u sport i prirodu, u toku dva dana takmičari su se nadmetali u disciplinama srednje i duge distance. Za predstavnike medija bila je pripremljena posebna, kraća deonica na kojoj su mogli da se oprobaju u ovoj atraktivnoj sportskoj disciplini. Podršku održavanju prvenstva pružili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, zatim Orijentiring savez Srbije i Predeo izuzetnih odlika „Vlasina“.
Na proglašenju pobednika uručena su odličja ROSA Državnog prvenstva:
Kategorija seniorki:
1. mesto: Slađana Jovanović (DIF-Beograd)
2. mesto: Dragana Dokmanović (Magic Map-Beograd)
3. mesto: Radmila Šuljagić (Pobeda-Beograd)
Kategorija seniora:
1. mesto: Blažo Maksimović(Rtanj-Beograd)
2. mesto: Željko Ćorić (Čelik-Smederevo)
3. mesto: Milovan Milić (Paraćin-Paraćin)

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Na 3 D turniru SK NS 2002. 117 učesnika!

Tim povodom Dejan Avramović, predsednik AOK „Košutnjak“ i predsednik ROSA Državnog prvenstva u orijentiringu je izjavio: „Izuzetno mi je drago što je veliki broj posetilaca imao priliku da uživa i bodri takmičare u orijentiringu, sportskoj disciplini koja na najlepši način spaja čoveka i prirodu. Orijentiring je disciplina kojom se bavi veliki broj ljudi u svetu a u našoj zemlji dobija sve više poklonika. Vlasina je svakako idealno okruženje za održavanje ovakvih sportskih takmičenja i verujemo da ćemo i sledeće godine na ovom istom mestu imati prilike da uživamo u nadmetanju još većeg broja takmičara iz cele zemlje i regiona“.
„Veliko nam je zadovoljstvo što je voda ROSA podržala državno prvenstvo u orijentiringu i to upravo ovde, u netaknutnoj prirodi Vlasinskog kraja, gde voda ROSA izvire i polazi na put ka svim krajevima Srbije i okolnim zemljama. ROSA je lider na tržištu negaziranih pića u našoj zemlji i prepoznata kao brend koji ulaže u lokalnu zajednicu. Nastojimo da uvedemo što više inovacija, da unapređujemo tehnologiju, održimo kvalitet, potrošačima pružimo samo najbolje a okruženje zaštitimo u što većoj meri.“ – izjavila je Tanja Petrović, predstavnik vode ROSA.
Državno prvenstvo u orijentiringu je deo projekta „Promocija ekoturizma i zaštite životne sredine Vlasinskog jezera“ koji su pokrenuli kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji i Coca-Cola Sistem. Cilj projekta je buđenje svesti o Vlasini kao atraktivnoj turističkoj destinaciji a do sada je izrađen promotivni i edukativni materijal, postavljena je turistička signalizacija, zatim infobilbordi, obeleženo je oko 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, obezbeđena je oprema i obuka za rendžersku službu i pružaoce turističkih usluga. Izrađen je i internet portal www.vlasina.rs, na kojem se svi zainteresovani mogu detaljnije informisati o turističkoj ponudi, dobiti sve servisne informacije i upoznati se sa neverovatnim prirodnim lepotama Vlasine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Metalac izbacio Partizan iz Kupa Srbije, Kordun Crvenu zvezdu BN Bos