iihf CC parentBrandQHOKEJ NA LEDU
Partizan otvara hokejašku sezonu

Hokejaški klub Partizan biće domaćin prve runde Kontinental kupa u sezoni 2013/14. u periodu od 27. do 29. septembra 2013. godine.
Pored šampiona Srbije na ovom turniru učestvovaće i ekipe CSKA iz Sofije, estonskog Viking Sporta i Bipoloa iz španske Vitorije.
Prvi meč na turniru „crno-beli“ igraju u petak 27. septembra protiv Viking Sporta iz Talina. Dan kasnije sastaju se sa bugarskim CSKA, dok će im u nedelju protivnik biti španski Bipolo.
Svi mečevi igraće se u ledenoj hali „Pionir“ u terminima od 16 i 19.30 časova, a prvak Srbije će sve svoje utakmice igrati u večernjim terminima. Dnevne ulaznice za oba meča tokom sva tri takmičarska dana prodavaće se na blagajni ledene hale „Pionir“ po ceni od 250 dinara.
Turnir u Beogradu koji se igra pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) predstavlja prvi od četiri kruga ovog takmičenja, a najbolji od ova četiri tima igraće od 18-20. oktobra u drugoj rundi Kontinental kupa protiv ekipa HYS iz Haga, letonske Džuniors Rige i domaćina turnira, britanskog Notingem Pantersa.
Kontinental kup je trenutno najjače evropsko klupsko takmičenje pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije. Osnovano je 1997. godine paralelno sa Evropskom hokejaškom ligom (EHL), u to vreme najsnažnijim takmičenjem u Evropi. Uprkos ukidanju EHL-a 2000. godine i Evropskog kupa šampiona (ECC), igranog od 2005 do 2009. godine (u poslednjoj sezoni pod nazivom Hokejaška liga šampiona CHL), Kontinental kup je nastavio da egzistira do danas.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Počelo SP u Zagrebu: Podvig 'orlova' u prvom kolu