Formirana zajednica ligaša

 

safsgrbAmerički fudbal u Srbiji je došao do trenutka u kome mu je potrebna funkcionalna zajednica ligaša i to ne kao još jedan organ saveza ili mrtvo slovo na papiru, već kao sasvim novi koncept razmišljanja i funkcionisanja u budućnosti.

Šest meseci nakon prve inicijative o formiranju zajednice ligaša, a nakon još jedne NLS sezone koja nije medijski ispraćena u skladu sa važnošću I kvalitetom takmičenja, formirana je Zajednica ligaša na čijem čelu će u narednom periodu biti Nemanja Čalija, predsednik kragujevačkih Divljiv veprova.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Kovalčik pobednica trke u Poljskoj

Osim izbora predsednika, zajednica je na prvom sastanku usvojila pravilnik Zajednice, a nakon usaglašavanja sistema takmičenja u narednoj SAFS sezoni, osnovni cilj biće brendiranje takmičenja i približavanje sponzorima i publici, kao i organizaciono podizanje takmičenja. Plodove rada Zajednice ligaša u narednom periodu bi trebalo da osete svi klubovi. Nova sezona Nacionalne Lige Srbije počinje u martu, a do tada bi prvi rezultati rada trebalo da budu vidljivi.