1 4
NASTAVLJENA AKCIJA „ŠTA TRENIRAŠ“
Praznik sporta u Obrenovcu
 
U Hali sportova u Obrenovcu nastavljena je akcija „Šta treniraš“. U petoj godini održavanja ove manifestacije kojoj je pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta i Koka kola a Sportski savez Srbije sa lokalnim samoupravama tehnički organizator u gradu kraj Save preko 3.000 dece bilo je u prilici da vidi klubove koji se nalaze na teritoriji Opštine Obrenovac.
Prisutnoj deci i predstavnicima klubova obratili su se predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.Tom prilikom Sportski savez Srbije uručio poklone, sportske lopte, štafetne palice, vijače, pištaljke. U hali su štandove imali klubovi iz sledećih sportova streljaštvo, džudo, kik boks, boks, fudbal, fitnes, kajak, plivanje, rukomet, odbojka, rafting, koštarka, karate, tenis, šah, Sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta…. Dosta dece je bilo zainteresovano za bavljenje jednim od sportova kada su videli šta mogu da treniraju.
Aleksandar Šoštar je posetio Obrenovac sa svojim timom – Dane Korica, generalni sekretar SSS, Velizar Đerić, potpredsednik SSS, Vladimir Batez, savetnik u SSS a ispred Ministarstva omladine i sporta u Obrenovcu je bio Jasminko Pozderac, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta.
-Osnovni zadatak koji sport treba da omogući je da sva deca, u saradnji sa savezima, klubovima i lokalnom samoupravom treniraju. Upravo je akcija „Šta treniraš“ na tom putu jer omogućava deci da vide klubove koji se nalaze u njihovom gradu. Ovo je peta godina za redom da Sportski savez Srbije ovo organizuje a pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta i Koka kola i želja nam je da se svake godine održi što veći broj ovakvih akcija – rekao je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije.
Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je da u Obrenovcu ima klubova iz 27 sportova a da se od 8.348 dece samo 2.000 bavi sportom i da je njihova tendencija da se to poveća.
-Cilj nam je da imamo 5.000 dece na terenu, da se aktivno bave sportom, a u tome nam je pomogla i Koka kola jer ćemo dobiti teretanu na otvorenom kao i akcija „Šta treniraš“ koja je danas u našem gradu. Svi treba da radimo za našu decu – rekao je Čučković.
 
PHOTO: ATA Images
Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Kristal ispali iz Lige šampiona