LUK I STRELATrofej Beograda - plakatSTRELIČARSTVO
Na Zvezdari kao u Šervudskoj šumi

U nedelju 13. oktobra na Zvezdari će biti kao u Šervudskoj šumi: „Trofej Beograda“ u streličarstvu održaće se na pomoćnom terenu fudbalskog kluba Trudbenik od 10 časova.
Organizator je Beogradski streličarski klub (BSK) pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, a očekuje se učešće u svim stilovima (olimpik, kompaund, goli luk) preko 50 streličara iz Srbije i zemalja u regionu.
– Ove godine trofej organizujemo u znak sećanja na Aleksandra Sašu Kneževića osnivača i dugo godina predsednika Streličarskog saveza Beograda i najzaslužnijeg za uvođenje streličarstva u sistem takmičenja za „Trofej Beograda“ koji je preminuo u decembru prošle godine – kaže je Gordana Knežević generalni sekretar BSK i direktor takmičenja.- Sekretarijata za sport i omladinu Beograda nagradiće peharom najuspešnijeg takmičara ili takmičarku po rezultatu u mlađim kategorijama. U svakoj kategoriji medalje će dobiti i prva tri.
Prošle godine „Trofej Beograda“ osvojio je Akoš Varga junior kluba „Kastl arčeri“ iz Temerina koji je pobedio u konkurenciji omladinaca oborivši i državni rekord.
Najuspešniji senior olimpik stilom bio je sjajni Luka Popović iz Elit arčerija (Beograd), a kompaund stilom Viktor Ignjatov iz Pančeva. Najuspešnija seniorka olimpik stilom bila je lane Tanja Savić (NS 2002). Juniorka BSK Marija Ljubinković oborila je prošle godine državni rekord kompaund stilom.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Više od sto takmičara na 7. Trofeju Beograda