vanja udovicic profil okt 2013

Udovičić: Veoma su nam važni i neolimpijski sportovi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je danas ispraćaj srpskim sportistima iz neolimpijskih borilačkih disciplina koji će se takmičiti na prestižnom tuniru „Vorld kombat gejms 2013“ („World combat games 2013“) u Sankt Peterburgu.
Srbija će na ovom takmičenju imati 15 predstavnika – sportiste iz samboa, savatea, kendoa, kao i iz službene delegacije Kik-boks saveza Srbije. Ministar Udovičić je poručio da svi sportovi, uključujući i one neolimpijske, mogu da računaju na podršku ministarstva na čijem je čelu.
-Ministarstvo je druga kuća svih sportista. Jednako su nam važni i neolimpijski sportovi, jer je naš cilj i zadatak da proširimo sportsku bazu i stvorimo uslove da se što više dece bavi sportom. To je uslov da i u budućnosti nosimo epitet sportske nacije – kazao je Udovičić.
„Vorld Sport Akord Kombat Gejms“ je veliko međunarodno takmičenje u borilačkim sportovima, koje se održava po drugi put i trajaće od 18. do 26. oktobra. „Sport akord“ je organizacija, koja u okviru Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), okuplja prepoznate neolimpijske sportove, ali, zbog odlične organizacije, na takmičenju učestvuju i olimpijski sportovi.  U Rusiji će se sportisti takmičiti u 15 sportova – olimpijskih (boks, mačevanje, džudo, tekvondo, rvanje) i neolimpijskih (aikido, džiu-džicu, karate, kendo, kik-boks, maitai, sambo, savate, sumo i vušu).

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Održano prvo takmičenje Svetskog kupa za žene