dane korica kzn union
Na UO Sportskog saveza Dane Korica podneo ostavku, Batez v.d. genseka
 
Sportski savez Srbije održao je u Petrovcu na Mlavi sednicu Upravnog odbora. Najznačajnija i jedna od najtežih odluka bila je usvajanje ostavke, koju je iz ličnih razloga podneo dosadašnji generalni sekretar Dane Korica.
– Želim da se zahvalim Danetu Korici na odličnoj saradnji a siguran sam da će koliko mu vreme dozvoljava i dalje biti uključen u naše akcije. Vršilac dužnosti generalnog sekretara do Skupštine, koja jedina može da razreši i postavi nekog na to mesto je Vladimir Batez i verujem da ćemo da nastavimo dobar rad i unapredimo neke stvari sa njim kao prvim operativcem – rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.
Pored usvojene ostavke Daneta Korice, Upravni odbor je jednoglasno podržao predlog Šoštara za imenovanje Bateza i doneo još nekoliko važnih odluka
– Na inicijativu Roksande Atanasov, našeg člana i člana Komisije žene u sportu, Upravni odbor je odlučio da se potpiše Brajtonska deklaracija za unapređenje statusa žena u sportu. To je jedan od neophodnih koraka.
Primljeni su i novi članovi.
– Novi punopravni članovi Sportskog saveza Srbije postali su sportski savezi Vrbasa i Kikinde, a sve u sklopu poštovanja zakona, koji nalaže da sve lokalne samouprave imaju svoje sportske organizacije.
U planu su i standardne akcije.
– Seminar za sve poslenike srpskog sporta, koji se po tradiciji održava svakog decembra, biće organizovan i ove godine u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Biće priređena i Svečana Skupština Sportskog saveza Srbije na kojoj će da budu uručene i Specijalne nagrade, a do kraja godine očekuje se da akcija „Šta treniraš“ poseti još jedan do dva grada – zaključio je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.
DANE KORICA: Hvala saradnicima
Ostavka Daneta Korica bila je iznenađenje za sve.
– Iz ličnih razloga,  jer želim da se posvetim radu u organizaciji atletskih trenera u Evropi, primoran sam da napustim posle 13 godina mesto generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. Ponosan sam na sve te godine i hvala svim saradnicima, članovima UO i medijima na podršci koju sam imao. Ostaću još uz Sportski savez Srbije, kao savetnik predsednika i same organizacije i ovo ne znači da idem iz sporta – poručio je Dane Korica.
VLADIMIR BATEZ: Idemo dalje
V.d. generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije je Vladimir Batez.
– Hvala Danetu Korici na svemu i očekujem da nastavim na principima koje sam video poslednjih šest meseci koliko sarađujemo. Verujem da ćemo još unaprediti saradnju sa Ministartsvom omladine i sporta i poboljšati rad Sportskog saveza Srbije u narednom periodu – poručio je Vladimir Batez, koji je izrazio posebnu zahvalnost domaćinima, Sportskom savezu Petrovca na Mlavi i Opštini Petrovac na Mlavi, predsedniku SO Dragoviću i predsedniku SS Davidovu.
Povezana vest:  Hokejaši Kanade prvaci sveta