BADMINTON kgBADMINTON
Het-trik Sandre Halilović

Proteklog vikenda, 26. i 27. oktobra 2013, Kragujevac je bio domaćin tradicionalnog A turnira “XI Kupa grada – Trofej Kragujevca u badmintonu 2013“, koji je okupio najbolje badmintonce i badmintonke u zemlji. Dvodnevno zanimljivo i neizvesno takmičenje u sali Politehničke škole, koje se ove godine po 11. put održalo u organizaciji Badminton kluba RAVENS KG, obeležila je Sandra Halilović osvojivši tri zlatna odličja. Takmičarka Novog Sada trijumfovala je u konkurenciji ženskog singla savladavši u finalu Kruševljanku Andrijanu Stanković. U paru sa Pančevkom Bojanom Jovanović prigrabila je zlato u ženskom dublu oborviši na pleća u okršaju za najsjajnije odličje kombinaciju Zmajeva Nataša Pavlović, Andrijana Stanković, dok je u mešovitom dublu, u tandemu sa Kruševljaninom Nemanjom Stanomirović, u odlučujućem meču bila bolja od beogradsko-kruševačkog para Nikola Arsić, Andrijana Stanković.
„Presrećna sam učinkom u Kragujevcu budući da nisam izgubila nijedan meč. Konkurencija je bila jaka, međutim, od početka sam bila fokusirana na svoju igru, maksimalno motivisano sam ulazila u svaki meč i na kraju je nagrada stigla u vidu tri zlata. Ovom prilikom posebno se zahvaljujem svojim partnerima u ženskom i mešovitom dublu, Jovani, odnosni Nemanji. Svojim odličnim partijama u ogromnoj meri su doprineli da trijumfujemo u ovim konkurencijama i samim tim učinili mene najuspešnijom takmičarkom turnira. Rezultat iz Kragujevca mi je veliki podstrek za dalji rad i, u svakom slučaju, uliće mi dodatno samopouzdanje za predstojeće izazove na evropskoj sceni na kojoj me već za nedelju dana očekuje izuzetno jak turnir u Mađarskoj“, kazala je junakinja turnira u Kragujevcu Sandra Halilović.
Na krilima ogromnog međunarodnog uspeha u Sloveniji, gde je u konkurenciji igrača do 19 godina osvojio bronzu na turniru Evropskog kupa, Kruševljanin Dragoslav Petrović je u Kragujevcu trijumfovao u konkurenciji muškog singla. U finalu je bio bolji od svog starijeg kolege iz reprezentacije Ilije Pavlovića. U muškom dublu na vrh pobedničkog postolja popeli su se Igor Bjelan i Ilija Pavlović potvrdiši dominaciju u ovoj konkurenciji. Beogradsko-novosadska kominacija je u okršaju za zlato bila bolja od beogradsko-kruševačkog para Miodrag Kaličanin, Borko Petrović.
„Zadovoljan sam nivoom i kvalitetom prikazanih igara u Kragujevcu. Ovaj turnir je pokazao da se konkurencija u srpskom badmintonu sve više povećava. Iako Sandra Halilović za tri zlata zaslužuje najveći aplauz ništa manji rezultat nije postigao ni Dragoslav Petrović. Velika nad srpskog badmintona
je pokazao da napreduje iz turnira u turnir i da već sada predstavlja ogromnu opasnost po starije reprezentativce. Takođe, moram da istaknem i Bojanu Jovanović i Nemanju Stanimirovića koji su trijumfima, u ženskom dublu, odnosno miksu, prvi put u svojim karijerama osvojili titule na A turnirima. Krajem meseca seniorsku reprezentaciju očekuje učešće na 38th Yonex Hungarian International 2013 a turnir u Kragujevcu je bio dobra uvertira za ovo takmičenje“, istakao je glavni trener badminton reprezentacije Srbije Milan Barbir.
Pokrovitelji turnira su bili Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savez Srbije, Grad Kragujevac i Politehnička škola, dok su pomoći u organizaciji pružili i PRINTEX, Hotel “Šumarice“, PROMO advertising, PRIZMA, Studentski centar Kragujevac, Projekat SPORTOM PROTIV DIJABETESA.
„Izuzetno smo srećni što je Trofej Kragujevca i ove godine okupio sve najbolje seniorske igrače badmintona u Srbiji, koji su u protekla dva dana Kragujevčanima prikazali atraktivnost ovog olimpijskog sporta i zajedno sa nama proslavili 11 godina badmintona u Kragujevcu i 11. rođendan BK RAVENS KG. Pohvalili bismo veoma visok nivo igre svih takmičara i istakli da iako smo angažovali trenutni maksimum kapaciteta kojima raspolažemo, tradicija nas obavezuje da naredne godine podignemo standarde u organizaciji ovog turnira i da ćemo se tom cilju značajno posvetiti u narednom periodu“, rekao je prvi čovek RAVENSA KG Andeja Todorović.
Medalje su osvojili – Žene pojedinačno: 1. Sandra Halilović (BK Novi Sad), 2. Andrijana Stanković (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Nataša Pavlović (BK Zmajevi, Kruševac), Anja Janić (BK Clear, Beograd); Muškarci pojedinačno: 1. Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 3. Igor Bjelan (BK Beograd), Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac); Muški parovi: 1. Igor Bjelan (BK Beograd) / Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), / Nenad Milošević (BK Novi Sad), Nikola Arsić (BK Beograd) / Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac); Ženski parovi: 1. Sandra Halilović (BK Novi Sad) / Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo), 2. Nataša Pavlović / Andrijana Stanković (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Tijana Manić / Andona Milovanović (BK Clear, Beograd), Anja Janić / Lena Janić (BK Clear, Beograd); Mešoviti parovi: 1. Nemanja Stanimirović (BK Zmajevi, Kruševac) / Sandra Halilović (BK Novi Sad), 2. Nikola Arsić (BK Beograd) / Andrijana Stanković (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Nataša Pavlović (BK Zmajevi, Kruševac), Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac) / Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo).

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije, plej-of: Drugi meč finala u petak u Novom Sadu, Beograd za prvu titulu, Zvezda za produžetak serije