Evgeni Plushenko

UMETNIČKO KLIZANJE
Plušenko u formi uoči ZOI u Sočiju

Olimpijski šampion u umetničkom klizanju iz Torina 2006. Rus Jevgenij Plušenko vratio se na led prvi put od januara, pošto je na Volvo kupu u Rigi poveo posle kratkog programa.
Slavni ruski klizač je pokazao da je u vrhunskoj formi, zaradivši 82,34 bodova, ispred zemljaka Aleksandra Petrova (73,77) i Žana Buša (71,78).
Plušenko se nije takmičio od prvenstva Evrope u Zagrebu januara ove godine, kada je zbog povrede bio prinuđen da se povuče, nakon što je zauzeo šesto mesto u kratkom programu.
Trostruki svetski šampion, aktuelni olimpijski vicešampion i sedmostruki evropski prvak letos se podvrgao operaciji leđa, kako bi mogao da konkuriše za jedno od odličja na ZOI u Sočiju.
-Bio sam nervozan pošto sam se takmičio posle skoro deset meseci pauze. Uvek je teško vratiti se na led, naročito posle jedne ovako teške operacije – rekao je Plušenko.
On je dodao da i dalje, zbog problema sa leđima, ne može besprekorno da izvede neke elemente.
-Važno je da ne osećam bol, što me je mučilo pre operacije – rekao je Plušenko.
On je naglasio da mu je takmičenje u Rigi „iako malo, veoma važno za početak puta ka glavnom cilju – četvrtim Olimpijskim igrama“.
Plušenko je ranije ove godine rekao da će ucestvovati na gran pri takmičenju u Moskvi , od 22. do 24. novembra ,a moguće je da kliza i na ruskom šampionatu i prvenstvu Evrope, koje je na programu pred Igre u Sočiju.

Povezana vest:  Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović na Divčibarama