sahŠAH
Dva remija srpskih ekipa u Varšavi

Obe srpske šahovske selekcije remizirale su večeras u drugom kolu Evropskog prvenstva, koje se igra u Varšavi – muška protiv Škotske, a ženska u meču sa Rumunijom.
Jedinu pobedu muškoj ekipi Srbije doneo je Miloš Perunović, koji je na drugoj tabli crnim figurama savladao Endrju Mura iskoristivšiprednost od dva pešaka u topovskoj završnici.
Ivan Ivanišević je remizirao sa Grahanom Morisonom, a Aleksandar Inđić sa Džonatanom Grantom. Boban Bogosavljević je belim figurama izgubio od Alana Tejta.
Muška ekipa Srbije sa jednim meč bodom zauzima 31. mesto na tabeli među 38 ekipa. Sutra igra protiv Švedske.
Nataša Bojković je pobedom na prvoj ploči protiv Irine Bulmaga donela ženskoj ekipi Srbije 2:2 jer je Jovana Vojinović izgubila od Kristine Adele Fojšor, dok su Marija Manakova i Marija Rakić remizirale – Manakova sa Alina L’Ami, a Rakić protiv Elene Luminite Kozma.
Ženska ekipa Srbije je sa tri meč boda trenutno na devetom mestu u konkurenciji 32 ekipe, a naredni protivnik je Mađarska.
Na muškom turniru, Turska je iznenadila Rusiju i pobedila sa 2,5:1,5 zahvaljujući Draganu Šolaku iz Novog Sada, koji je na prvoj table dobio Aleksandra Griščuka.
Braniteljke titule, šahistkinje Rusije poražene su od Izraela 1,5:2,5 pošto je na drugoj tabli Maša Klinova savladala Nataliju Pogoninu.
Treće kolo igra se sutra (15.00), a Evropsko prvenstvo završava se 18. novembra posle devet kola po Švajcarskom sistemu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ligeti pobednik veleslaloma u Sent Moricu