fleg_liga_kraljevo_turnirAMERIČKI FUDBAL, FLEG LIGA SRBIJE
Fleg turnir Kraljevo 2010.
Prvi turnir u okviru Fleg lige Srbije 2010. je održan u Kraljevu, na kojem su se sastale ekipe najmlađih igrača timova Kragujevac Wild Boars i Kraljevo Royal Crowns.
Odigrano je ukupno pet utakmica od kojih se svaki tm je morao da pobedi najamanje tri kako bi osvojio naslov pobednika tunria. Unapred je postignut dogovor izmedju timova i sudija da će se bez obzira na rezultat svakako igrati svih pet utakmica kako bi se pružila prilika igračima da što više uživaju u igri.
Tokom svih pet utakmica najmlađa selekcija Kraljevskih Kruna se više oslanjala na igru trčanjem, dok su Divlji Verpovi forsirali pas igru, što im se na kraju i isplatilo.
Prva utakmica je počela u 11 i 30 časova i u toj utakmici Kraljevske Krune su pobedile rezultatom 49 – 42 (polvreme 27-24). Divlji Veprovi su se nakon poraza odmah revanširali u narednoj utakmici savladavši domaćine rezultatom 28-55 (poluvreme 6-26). U trećoj Krune opet pobeđuju Kragujevčane rezultatom 38-25 (poluvreme 25-14),  ali Veprovi opet stižu domaćine u četvrtom meču pobedom od 14-32 (poluvreme 8-18). U odlučujućoj utakmici Veprovi prave preokret i pobeđuju rezultatom 19 -39 (poluvreme 7-26), osvajajući naslov prvaka turnira.
Turnir se igrao se na terenu Sportskog aerodroma u Kraljevu, okupivši preko 30 najmlađih igrača iz Kraljeva i Kragujevca kojima su, pojedinačno svakom igraču i treneru, na kraju turnira dodeljene Zahvalnice Saveza američkog fudbala Srbije, za učešće i dobru igru.
Povezana vest:  NHL, Chicago novom pobedom korak bliže doigravanju