LS kuglasi beogradaKUGLANJE
Moćna Viktorija dolazi na megdan Beogradu

Kuglaši srpskog šampiona Beograda dočekuju u prvom kolu Lige šampiona u Beogradu na svojoj kuglani na Banjici moćni tim nemačkog prvaka Viktorije iz Bamberga! Utakmica se igra u subotu 23. novembra od 13 časova a sudiće srpski internacionalni arbitar Dragi Štikovac iz Beograda.
– Dočekujemo trostrukog pobednika Lige šampiona sa dobrim zdravstvenim biltenom i formom – kaže trener Beograda Vojko Pavlović.-Dva puta smo u šampionatu oborili na Banjici preko 3.900 čunjeva, Goran Ostojić je sa 714 čunjeva postavio novi pojedinačni rekor kuglane a u poslednjem kolu Super lige Srbije oborili smo i rekord kuglane u Senti. Nemam ni jedan razlog da ne priželjkujem pobedu od 7:1 koja bi nam garantovala miran revanš. Sa 6:2 već bi bilo mnogo više briga…
Pavlović računa na Arpada Antala, Miloša Simijonovića, Njegoša Šakića, Daniela Tešu, Srđana Šokca, Nikolu Popovića, Gorana Ostojića, Gorana Stepanovića, Čongora Baranja, Aleksndra Živadinovića i Žarka Ličinu.
Revanš 7. decembra u Bambergu. Drugo kolo je 25. januara i 15. februara iduće godine a fajnal for je 29. i 30. marta 2014. u Straubingu u Nemačkoj.
Beograd se plasirao u ovogodišnju Ligu šampiona osvajanjem četvrtog mesta u Svetskom kupu početkom oktobra u Banji Junaković.
Beograd je ove godine prvi put učestvovao na fajnal foru LŠ u Podbrezovoj u Slovačkoj i osvojio treće mesto. Do završnog turnira eliminisao je dva sjajna tima. U prvom kolu savladao nemački Rot vajs kod kuće sa 6:2 i izgubio u gostima sa 6:2 ali je prošao u drugo kolo zbog boljeg odnosa malih set poena (25:23). U drugom kolu je pobedio rumunski Kluž sa 8:0 u gostima i 6:2 kod kuće.
Viktorija iz Bamberga je pobednik Lige šampiona 2003, 2005. i 2009, bila je druga 2002. i 2012, treća 2004. i četvrta 2010. U ekipi su dva rumunska intrenacionalca Nikolae Lupu šampion sveta 2006. i vicešampion 2012. i Paul Rohotin koji je na ekipnom prvenstvu sveta u Zalaegersegu ove godine srušio 717 čeunjva, ali i dva nemačka reprezentativca Sajc i Vajs. Trener je legendarni mađarski as Bela Čanji, član kvarteta najboljih igrača sveta svih vremena sa Dragašem, Tismanaurom i Zavarkom.
Za ljubitelje kuglanja u Srbiji interesantana su još dva duela. Slovački šampion Sport iz Podbrezove za koji igraju tri srpska reprezentativca Jovan Ćalić, Vilmoš Zavarko i Robert Ernješi a trener je srpski selektor Miloš Ponjavić, domaćin je francuskom Rasingu iz Strazbura, dok mađarski Segedin gde igra srpski internacionalac Tibor Sel dočekuje italijanski Fuger Stercing. Ostali parovi prvog kola su (svi mečevi u subotu): Rot vajs (Nemačka) – Kluž (Rumunija), Zaprešić (Hrvatska) – Olimpija Jaši (Rumunija), Beograd – Viktorija Bamberg, Zadar (Hrvatska) – Konstruktor Maribor (Slovenija), Nojmarkt (Italija) – Zalaegerseg (Mađarska), Fojt Sent Pelten (Austrija) – Makpetrol Skoplje (Makedonija).
Ukoliko pregrmi Viktoriju, Beograd će u drugom kolu za plasman na fajnal for igrati protiv boljeg iz meča Zaprešić – Olimpija.
U Ligi šampiona za kuglašice srpski prvak subotički Pionir je, kao lane, slobodan u prvom kolu. Kod kuglašica u prvom kolu će se odigrati samo jedan meč Fojt Sent Pelten (Austrija) – Mlaka Rijeka (Hrvatska). Slobodne su ekipe Kozara Gradiška (BiH), Istra Poreč (Hrvatska) i Valaske Mezirici (Češka) koje će se, sa pobednikom jedine utakmice u prvom kolu pridružiti za drugo kolo Viktoriji Bamberg (Nemačka), Celju (Slovenija), Pioniru i Zagreb Zabokiju (Hrvatska). U drugom kolu parovi su Pionir – Kozara, Viktorija – Mezirici, Celje – Istra Poreč i Zagreb Zaboki – pobednik meča Fojt Sent Pelten i Mlaka Rijeka. Pobednici ovih utakmica plasiraće se na fajnal for.

Povezana vest:  Hrvatski biciklista dva puta pao na doping testu