vanja udovicic profil okt 2013

Udovičić: Potrebni su nam političari sa dobrim namerama

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da ne bi trebalo sprečavati političare da rade u sportu, pod uslovom da su u pitanju ljudi sa dobrim namerama spremni da promene stvari na bolje.
-Ne mogu da delim ljude na političare i nepolitičare. Delim ih po ljudima koji su spremni da promene neke stvari, koji imaju želju i volju. Mislim da je suludo ograničavati nekoga da bude u sportu, posebno ako ima dobre namere. One koji nemaju dobre namere potrebno je eliminisati, ne samo iz sporta, već i iz svake sfere i oni treba da odgovaraju za svoje zle namere – rekao je Udovičić gostujući u emisiji „Kažiprst“ na televiziji B92.
Prema njegovim rečima država je poslala jasnu sliku da želi da se obračuna sxa huliganima i pozvao medije da se uključe.
-Mislim da i mediji treba da prestanu da posvećuju toliku pažnju tim stvarima, jer svi oni žele da budu medijski ispraćeni, a u svetu je poznato da kada se dese takvi dogadjaji mediji prestanu sa prikazivanjem istih i okreću se vedrijim temama. Mi konstantno pričamo o negativnim stvarima – naglasio je Udovičić.
Kada je u pitanju privatizacija Udovičić je istakao da se ona nije desila 100 odsto u privredi, pa se neće ni u sportu desiti preko noći.
-Neće niko doći, kupiti neki klub i rešiti probleme koji su prisutni. Rukovodstvo kluba odgovara za svoje postupke, po zakonu je definisano na koji način, ali ne smemo da bežimo od odgovornosti, jer je neko napravio te dugove. Neae doći strani investitor i rešiti sve probleme srpskog sporta – poručio je Udovičić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zvezda uvek teži zvezdanim dometima