ministarka_samardzic_markovicSamardžić-Marković uručila povelje osnivačima UDRS

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić- Marković uručila je danas u Palati Srbije povelje osnivačima Udruženja državnih reprezentativaca Srbije (UDRS) koje obeležava deset godina postojanja. Dobitnici priznanja su Dragoljub Barać, Zorica Blagojević, Milica Đorđević, Vasilije Krestić, Natalija Luković, Radmila Marković, Svetozar Mijailović, Tomislav Milenković, Dragoljub Milošević, Vladeta Nedeljković, Branka Pralica, Predrag Savić, Vesna Sikimić, Dragan Stevanović, Milica Stojadinović, Ivan Ćurković, Stevan Horvat i Milan Šaranović.
U znak zahvalnosti za veliki doprinos Udruženja u razvoju i afirmaciji vrhunskog sporta kroz brigu o interesima bivših državnih reprezentativaca, resorni ministar je predsedniku UDRS Stojadinović uručila i ključeve od sedišta Udruženja.
-Nacionalna sportska strategija, kao jedan od tri prioriteta, predvođa brigu države o reprezentativcima – ne samo sadašnjim, nego i bivšim zbog njihovog ogromnog doprinosa u afirmaciji naše zemlje i svih našsih građana u svetu – istakla je tokom prijema Samardžić- Marković.
Ona je naglasila da je „prepoznat značaj Udruženja“, zbog čega je UDRS i uključen u sistem finansiranja.
-Briga o tradiciji je izuzetno značajna za državu, jer predstavlja ohrabrenje za mlade sportiste. Istovremeno, to je potvrda nekadašnjim reprezentativcima da su značajni za Srbiju iako više nisu u naponu sportske snage – zaključila je resorni ministar.
Predsednik UDRS Stojadinović istakla je da se „vizija i snovi“ osnivača Udruženja polako ostvaruju zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta.
-Naša dužnost je da, koliko god možemo, pomognemo Ministarstvu, a jedan od vidova te pomoći biće naš doprinos u borbi protiv nasilja na stadionima – poručila je Stojadinović.
Udruženje državnih reprezentativaca Srbije dodelilo je plakete Ministarstvu omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Sekretarijatu za omladinu i sport Beograda i Sportskom savezu Beograda.

Povezana vest:  Povratak TOTO sportske prognoze u Srbiju