Emir Bekric moskvaŠpanovićeva, Bekrić i Miletić najbolji u 2013. godini u tradicionalnoj anketi Udruženja sportskih novinara

Atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić proglašeni su danas za najbolje sportiste Srbije u 2013. godine u tradicionalnoj anketi Udruženja sportskih novinara.
Bekrić je u godini na izmaku osvojio tri zlatne medalje (Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, Mediteranske igre i šampionat Balka) i bronzanu medalju na Svetskom seniorskom prvenstvu u Moskvi, dok je Španovićeva osvojila bronzu u Moskvi i peto mesto na Evropskom prvenstvu.
Za najboljeg novinara u 2013. godini izabran je Aleksandar Miletić, urednik sportske rubrike Politike, najbolji dopisnik je Miroslav Gavrilović, dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Sada, priznanje Kamera godine za najboljeg fotografa pripalo je fotoreporteru Sportskog žurnala Dragoslavu Žarkoviću, a nagrada „Branka Prelević“ novinarki Sporta Valentini Spasojević.
Nagrade za „Životno delo“ dodeljene su Vladimiru Stankoviću i Mirku Kovačeviću, a specijalno priznanje za ekskluzivu novinarki B92 Nini Kolundžiji.
Specijalno priznanje za „Izuzetan doprinos sportskoj istoriografiji“ pripalo je Čedomiru Šoškiću, autoru kapitalne monografije „Tenis bez granica“.
Nagrade laureatima biće dodeljene 25. decembra na svečanosti u Skupštini grada Beograda.

Povezana vest:  NHL rezulati, ponedeljak 18. novembar