BADMINTON Sandra Halilovic i Elme de ViliersBADMINTON
Zlato za Halilovićevu i u Pretoriji

Posle Bocvane srpska zastava se ponosno viorila na vrhu jarbola i u Južnoafričkoj Republici. Srpska reprezentativka Sandra Halilović ponovila je u Pretoriji uspeh iz Lobatse i u paru, takođe, sa Južnoafrikankom Elme de Viliers osvojila je zlatnu medalju na South Africa International. Internacionalni turnir u glavnom gradu Južnoafričke Republike, koji se bodovao za svetsku rang listu, okupio je preko 100 igrača sa afričkog, azijskog i evropskog kontinenta. Srpkinja i Južnoafrikanka, nabijene samopouzdanjem trijumfom u Bocvani, od početka su sigurno preskakale prepreku po prepreku na kraju trijumfovavši i u finalu.
Pored Sandre Halilović na South Africa International učestvovao je i Jovica Rujević. Njih dvoje su u konkurenciji mešovitih parova stigli do četvrtfinala, što je bio njihov konačan domet i u singl konkurencijama. Rujević se u tandemu sa domaćim takmičarem Prakasom Vijajanatom plasirao među osam najboljih u muškom dublu, ali je poražen u borbi za polufinale.
-Prezadovoljna sam ishodom afričke turneje. U Srbiju donosim dva zlatna odličja i prelepe utiske koje ću dugo pamtiti. Od početka turnira u Pretoriji Elme i ja samo uhvatile pravi ritam. Mnogo bolje smo funkcionisale nego u Bocvani jer smo se dodatno uigrale. Zlato jednostavno nije moglo da nam izmakne. Odigrala sam solidno i u singlu, kao i u mešovitom dublu gde je Rujeviću i meni trebala još jedna pobeda da osvojimo medalju. Ipak, nemamo za čim da žalimo pošto smo dali sve od sebe – kazala je Sandra Halilović, državna prvakinja u ženskom dublu i stipendista Minisatrstva omladine i sporta.

Povezana vest:  EP ZA ŽENE U ŠAHU 2013, Počelo Evropsko prvenstvo za šahistkinje