trofej bgd igor kovacicKUGLANJE

Igor Kovačić ponovo pobednik „Trofeja Beograda“

Igor Kovačić seniorski i juniorski reprezentativac Srbije, kuglaš Crvene zvezde osvojio je „Trofej Beograda“ koji je organizovao Kuglaški savez Beograda pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda na kuglani na Banjici.
Kovačić, koji je pobedio i prošle godine, je u dresu reprezentacije Beograda oborio 650 čunjeva (257 u „čišćenju“) i za devet čunjeva pretekao internacionalca iz slovačkog Sporta, druga iz reprezentacije Roberta Ernješija (641) koji je igrao za juniorsku selekciju Srbije. Treći je sa 628 čunjeva bio Balaž Kovač prvotimac soborskog Poleta, dok je četvrto mesto pripalo Radovanu Vlajkovu iz zrenjaninskog Banata sa 618 čunjeva. Obojica su igrala za juniorsku reprezentaciju Srbije. Gost iz Skoplja Goran Stojanovski sa 616 čunjeva osvojio je peto, a Boris Manojlović (juniorska reprezentacija Srbije) šesto mesto sa 610 čunjeva. Sedmi je bio Ivan Anđelković iz Crvene zvezde koji je igrao za reprezentaciju Beograda takođe sa 610 čunjeva, a osmi Marin Todorovski (Skoplje) sa 575 čunjeva.
Đorđe Mandić, kuglaš reprezentacije Gradiške, osvojio je sa sjajna 624 čunja prvo mesto u kadetskoj konkurenciji ispred Bojana Kličarića (reprezentacija Beograda) sa 605 i Davida Lajnščaka (reprezentacija Srbije) sa 600 čunjeva. Norbert Ernješi (reprezentacija Srbije) bio je četvrti sa 599 čunjeva, a Borislav Rogić (reoprezentacija Beograda) peti sa 597 čunjeva.
Čaba Zavarko zauzeo je peto mesto sa 576, Marko Antić (obojica kadetska reprezentacija Srbije) sedmo sa 566 čunjeva, dok je osmi je bio Nikola Brković (Gradiška) sa 639 „drva“.
Igrala su i dva pionira. Sebastijan Molnar iz novobečejskog Jedinstva, inače vicešampion Srbije je sa 566 čunjeva bio prvi, a Vuk Boškov državni šampion iz Banata drugi sa 554 čunja.
Juniorska reprezentacija Srbije pobedila je sa 2.497 čunjeva (Manojlović 610, Kovač 628, Vlajkov 618, R. Ernješi 641) i pripao joj je pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda. Druga je reprezentacija Beograda sa 2.462 (Anđelković 610, Kovačić 650, Kličarić 605, Rogić 597) a treća kadetska reprezentacija Srbije sa 2.341 čunj (Lainščak 600, Antić 566, N. Ernješi 599, Č. Zavarko 576). Četvrto je Skoplje sa 2.319, a peta Gradiška sa 2.253 čunja.
Trofeje su uručili Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Petar Grebenar predsednik KS Beograda koji se zahvalio Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na podršci ovom takmičenju mladih kuglaša, kao i gostima iz Skoplja i Gradiške koji su se odazvali pozivu.
Turnir je izvođenjem počasnog hica otvorio Dragan Ćirić predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda. Prisustvovao je i predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, kao i brojni ugledni kuglaški radnici i prijatelji kuglaškog sporta.
Reviju mladih kuglaša pratio je i selektor juniorske reprezentacije Srbije Vojko Pavlović koji je imao šta da vidi i može da bude zadovoljan jer je bilo pregršt sjajnih rezultata.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, NS Stars bolji od Viteza za prve bodove