1vilmoszavarkoKUGLANJE
Zavarko pobednik turnira povodom 50 godina aktivnog kuglanja Nikole Dragaša

Vilmoš Zavarko, najbolji kuglaš sveta, srpski reprezentativac, pobednik je turnira koji su u Zagrebu organizovali KS HrvatskE KS Zagreba i klub Medveščak povodom proslave 50 godina aktivnog kuglanja Nikole Dragaša.
Zavarko je u super finalu četvorice najboljih posle finala srušio 645 čunjeva i trijumfovao ispred Branislava Bogdanovića (Hrvatska) sa 635, Norberta Kiša (Mađarska) 629 i srpskog reprezentativca Daniela Tepše (582).
U kvalifikacijama, Zavarko je oborio 651 čunj. U finalu, najbolji je bio Kiš sa 661 čunj, Tepša je bio drugi sa 649 čunjeva, Bogdanović treću sa 648 a Zavarko četvrti sa 627 čunjeva.
Najbolji kuglaš ondašnje Jugoslavije Nikola Dragaš (69) je vlasnik 17 svetskih medalja (pet zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih), i trostruki je uzastopni šampion sveta (1972,1974. i 1976). U Zagreb je došao 1963. iz rodnog Zemunika Donjeg i počeo za da igra za Dinamo da bi ubrzo prešao u Medveščak i sa ovim klubom osvojio sedam medalja u Svetskom kupu i tri u Kupu Evrope! Nedavno je imao i težu operaciju na srcu.
Proslavi su prisustvovali,kao gosti organizatora, redsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, direktor reprezentacije Milan Jovanović i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Zvezda ubedljiva u majstorici polufinala, serija protiv Beograda počinje već u sredu