vanja udovicic profil okt 2013

Udovičić: Radimo na bezbolnoj privatizaciji klubova

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obećao je danas da će srpski klubovi opstati uprkos privatizaciji i podržao ideju ministra privrede Saše Radulovića o izlasku države iz vlasništva i otvaranju prostora za privatni kapital.
-Klubovi će opstati. U izradi je Zakon o privatizaciji, ministarstvo omladine i sporta radi na što bezbolnijoj privatizaciji klubova, ali to je mnogo kompleksno pitanje. Privreda nije privatizovana 100 odsto, ne možemo očekivati ni da se sport privatizuje preko noći i reše problemi mnogih klubova. To je posao sa kojim ulazimo bojazno jer želimo da ga uradimo na način na koji srpski sport traži, zahteva i zaslužuje – rekao je Udovičić novinarima u Palati Srbije.
Prema njegovima rečcima ministarstvo će morati da odredi prioritete u sledećoj godini.
-Očigledno imamo velike probleme, moramo da radimo sistematski i menjamo, proizvodimo i stvaramo temelje za budućnost. Imamo apsolutnu političku želju i moć da promenimo neke stvari, što mislim da su sportisti videli, a i građani mogu da osete. Mene to raduje i daje mi elan i motiv za dalje. Rezultati programa koje pokrećemo biće vidljivi za pet do 10 godina – poručio je Udovičić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gordana Marinković i Željko Miličević šampioni Srbije u miksu