NOVOGODISNJI SVI OSVAJACI MEDALJAKUGLANJE
Vera Štampić i Novaković pobednici „Novogodišnjeg turnira“ u Pančevu

Vera Štampić i Dragan Novaković pobednici su „Novogodišnjeg turnira“ na kuglani BSP u Pančevu.
Dragan Novaković je pobedio u konkurenciji 28 kuglaša sa 271 čunjem u 60 hitaca ispred Dušana Kanurskog sa 268 i Aleksandra Adamova sa 266 čunjeva.
Vera Štampić je slavila sa odlična 262 čunja ispred prošlogodišnje pobednice Slađane Filipović koja je oborila 231 čunja i Tanje Kranjčec (227) koja je lane bila druga. Učestvovalo je osam kuglašica.
Medalje je uručio Robert Ernješi juniorski reprezentativac Srbije, vlasnik 11 svetskih titula, prošle godine dvostruki seniorski vicešampion sveta a ove godine drugi u juniorskom Svetskom kupu i osvajač seniorske ekipne bronze na SP. Takmičenje su pratili i članovi juniorske reprezentacije Srbije Radovan Vlajkov, Balaž Kovač i Norbert Ernješi kao i selektor omladinaca Vojko Pavlović.
Svečanost posle turnira je iskorišćena da predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović uruči plaketu firmi BSP za izuzetan doprinos razvoju kuglanja u Srbiji koju je KSS dodelio povodom 60 godina saveza i 60 godina od održavanja prvog Šamppionata sveta u Beogradu 1953. Plaketu je primio osnivač firme BSP velika mecena kuglaškog sporta Pavle Paja Marković.
Dragojlović je uručio i Zahvalnicu KSS mladom pančevačkom kuglašu Vladimiru Jevtiću.
– Pavle Marković je mnogo učinio za kuglaški sport. Ova plaketa je jedno malo hvala i nadam se da ćemo se zajedno još radovati uspesima srpskih kuglašica i kuglaša – rekao je u pozdravanoj reči Uroš Dragojlović.- I ovaj turnir je pokazao da je kuglanje veoma popularno u Pančevu, odziv je bio bolji nego lane i nadam se da će ovakve manifestacije skrenuti pažnju lokalne samouprave i pomoći da se obnovi rad pančevačkih kuglaških klubova.

Povezana vest:  Počelo prvenstvo Srbije u šahu