klizanje pionir

UMETNIČKO KLIZANJE

Za vikend Sedmi kup u ledenoj dvorani Pionir

Sedmi evropski kup u umetničkom klizanju „Skejt Helena“ održaće se od 22. do 25. januara u Ledenoj dvorani Pionir, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada.Na kupu će učestvovati oko 250 takmičara iz 19 zemalja.
Zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu Dragoljub Kočović je ukazao da je Grad Beograd prošle godine dao 16 miliona dinara za održavanje leda u Ledenoj dvorani, a toliko će izdvojiti i ove godine.
-Međutim, ne možemo od naše dece da očekujemo da budu vrhunski sportisti u klizanju ako se ona ovim sportom ne bave rekreativno. Zato ćemo nastojati da ponovo, makar subotom i nedeljom, platimo termine u Ledenoj dvorani, kako bi učenici osnovnih i srednjih škola mogli besplatno da klizaju – istakao je Kočović.
Ulaznice se neće naplaćivati, već posetioci mogu da donesu slatkiše za decu iz Prihvatilišta na Voždovcu. Manifestaciju organizuju Klizački klub „Helena Pajović“ I Klizački savez Srbije, a podržavaju je Međunarodna klizačka federacija, Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. 

Povezana vest:  NHL, Čudo za vodeću ekipu NHL-a: Kapitalsi prvi put nakon 77 utakmica nisu postigli gol