BGD MILOS SIMIJONOVICKUGLANJE
Beograd na megdanu Zaprešiću, Pionir čeka Kozaru

Kuglaši srpskog šampiona Beograda u subotu 25. januara igraće meč drugog kola Lige šampiona protiv hrvatskog prvaka Zaprešića na kuglani u Zaprešiću! Kuglašice Pinir sastaće se na kuglani u Subotici sa Kozarom (Gradiška, BiH).
Zaprešić je trenuto prvi u Prvenstvu Hrvatske bez poraza u deset kola! U prvoj postavi su skoro sve reprezentativci: Hrvatske Uzelac, Mance i Bogdanović i Makedonije Fučkar, a tu je i supertalentovani Makedonac Branko Manev koji je zatražio hrvatsko državanstvo i oko koga su se „lomila koplja“ uoči SP lane u Zalaegersegu, koji ima dve seniorske bronze sa SP 2010. a juniorski je šampion sveta u sprintu i vicešampion u kombinaciji iz Baucena 2012.
– Znamo kvalitete Zaprešića, ali ako smo elimisali moćnu nemačku Viktoriju, nema razloga da sa optimizmom ne idemo i na ovaj meč. I mi imamo u timu pola srpske reprezentacije Baranja, Ostojića i Tepšu i juniorskog reprezentativca Simijonovića – kaže Vojko Pavlović trener Beograda – U poslednjem kolu hrvatske lige su sa 8:0 savladali Medveščak i sa 3.892 lunja postavili novi rekord kuglane. Rezultat pokazuje da su to dobre staze i mislim da naši igrači mogu da ih iskoriste na najbolji mogući način. Hendikep je što Nikola Popović, veliki borac, nije zalečio povredu i neće putovati.
Beograd odlazi u Zaprešić u subotu rano ujutro sa tri automobila. Pavlović računa na Arpada Antala, Miloša Simijonovića, Njegoša Šakića, Daniela Tešu, Srđana Šokca, Gorana Ostojića, Gorana Stepanovića, Čongora Baranja, Jovicu Štikovca i Žarka Ličinu. Revanš na Banjici je 15. februara. Pobednik ovog duela plasiraće se na fajnal for 29. i 30. marta u Straubingu u Nemačkoj.
U prvom kolu Beograd je eliminisao Viktoriju iz Bamberga. U prvom duelu u Beogradu bilo je 5:3 za domaćina, u revanšu u Bambergu 4:4 i Beograđani su prošli sa 9:7 u igračkim poenima.
Srpske šampionke kuglašice Pionira, dočekuju u Subotici u prvom izlasku na staze u ovogodišnjoj Ligi šampiona Kozaru iz Gradiške (Bih). U prvom kolu su bile slobodne. Utakmice počinje u 11 časova.
– Igraćemo bez reprezentativke Livie Santo koja još leči povredu leđa – kaže Eržebet Molnar predsednik kluba i trener.- Nadamo se dobrom rezultatu i mirnom revanšu jer uspeh u ovom duelu otvara širom vrata fajnal fora što nam je i najvažniji cilj.
Beograd je prvi put prošle godine učestvovao na fajnal foru Lige šampiona i zauzeo treće mesto u Podbrezovoj. Pionir je bio četvrti.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd savladao Partizan u derbiju, Kristal bolji od Džambo investa