memorijal_orijentiringORIJENTIRING
Memorijal „Čika Duško Jovanović” 24. i 25. aprila
Dvodnevno orijentiring takmičenje 29. memorijal „Čika Duško Jovanović” održaće se 24. i 25. aprila u Barzilovici i Čibutkovici, mestima u blizini Lazarevca.
– Kao i prethodnih godina, očekujemo oko 300 takmičara, od kojih će njih pedesetak biti stranci, kao i oko stotinu učenika beogradskih škola. Takmičenje u Barzilovici će se bodovati za svetsku rang-listu i Prvenstvo Beograda za mlađe kategorije na srednjim distancama, a u Čibutkovici će biti Prvenstvo Srbije u kombinaciji i Školska liga Beograda. Učesnici će se takmičiti u 24 uzrasne kategorije – rekao je na konferenciji za novinare Vladislav Matković, predsednik  Planinarskog društva „Pobeda”.
Prema rečima Borisa Mićića, potpredsednika ovog planinarskog društva, posebno će biti zanimljiva mobil-trka, koja će se ove godine održati prvi put. Takmičari će se u parovima nadmetati tako što će uz pomoć mobilnog telefona navoditi svog partnera kako da dođe do cilja.
Pokrovitelj takmičenja je Sekretarijat za sport i omladinu i orijentiring savezi Srbije i Beograda, a organizator Planinarsko društvo „Pobeda”
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Trijumf Lindzi Von