BADMINTON XI B turnir - BGD 2014 OsvajaBADMINTON
Milivojeviću i Bulatovićevoj zlatna odličja

U subotu, 8. febuara 2014, u sali Tehničke škole u Železniku otpočela je serija B turnira u 2014. U organizaciji Badminton kluba Beograd, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Gradskog sekretarijata omladine i sporta, Badminton saveza Srbije, Badminton saveza Beograda i kompanija „Yonex“ i „Tin šped“ „b-listaši“ su se borili za medalje na XI B turniru – BGD 2014. U sudaru takmičara iz sedam klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Ekstaza (Latković), BK Pančevo i BK Zmajevi (Kruševac), zvanja najboljih pripala su Mariji Bulatović u ženskoj, odnosno Dušanu Milivojevuću u muškoj konkurenciji.
Atmosfera u Železniku je, kao i uvek, bila na najvišem nivou. Iako je reč o „b-listašima“ viđeno je mnogo atraktivnih i zanimljivih mečeva u kojoma je i podmladak srpskog badminton sporta bio u prilici da se ogleda u seniorskoj konkurenciji.
-Veoma sam zadovoljan svojim učešćem na prvom ovogodišnjem B turniru u našoj zemlji. Od početka takmičenja imao sam veliku podršku trenera i prijatelja iz svog kluba što mi je veoma značalo na putu do trijumfa. Nadam se da će na narednim B turnira rasti, kako broj učesnika tako i gledalaca, jer su ovi turniri postali mesto istinskog uživanja, prelepog druženja i poprišta uzbudljivih mečeva – kazao je Dušan Milivojević, pobednik u muškoj konkurenciji.
Osvajači medalja – Muškarci pojedinačno: 1. Dušan Milivojević (BK Beograd), 2. Ivan Kovačević (BK Pančevo), 3. Milorad Misimović (BK Dinamo, Pančevo), Mateja Manić (BK Clear, Beograd); Žene pojedinačno: 1. Marija Bulatović (BK Clear, Beograd), 2. Sofija Karanović (BK Dinamo, Pančevo), 3. Ivona Pavlović (BK Beograd), Tijana Manić (BK Clear, Beograd).

Povezana vest:  MODERNI PENTATLON, Zlato za Češku