mos i sss 2

Udovičić i Šoštar potpisali ugovor o redovnom finansiranju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da Srbija zaslužuje da konačno dobije sajam sporta, koji bi imao za cilj edukaciju mladih i promovisanje zdravog načina života.
-Ministarstvo radi na tome da se ove godine održi jedna takva manifestacija, koja bi imala za cilj da promoviše sport, edukuje mlade kako da se bave sportom i afirmiše nas kao sportsku naciju – rekao je Udovičić u Palati Srbija prilikom potpisavanja ugovora o finansiranju redovnih programa Sportskog saveza Srbije (SSS).
Ministarstvo je za podršku SSS u 2014. godini obezbedilo 123 miliona dinara, što je za oko 10 odsto više nego prošle godine. 
-Ovaj novac ne sme da bude razliven na birokratiju, već usmeren ka sportistima, kako profesionalcima koji postižu vrhunske rezultate, tako i na omasovljenje rekreativnog i amaterskog sporta, što je preduslov za to da Srbija bude zdrava nacija – kazao je Udovičić.
Govoreći o programima Sportskog saveza Srbije Udovičić je posebno istakao akciju „Šta treniraš“, koja se odvija širom Srbije i tokom koje deca imaju priliku da se na jednom mestu upoznaju sa celokupnom sportskom ponudom u svojim mestima i lakše odluče za sport kojim žele da se bave.
Predsednik SSS Aleksandar Šoštar zahvalio je ministru Udovičiću na pordšci i rekao da će ustanova na čijem je čelu nastaviti da radi na školovanju, stručnom osposobljavanju kadrova i unapređenju zaštite zdravlja sportista, kao i na razvoju volonterizma u sportu. 
-Naš osnovni zadatak je da stvorimo uslove da se sva deca i mladi, i u krajnjoj liniji, celokupno stanovništvo bavi sportom. Siguran sam da će naša saradnja sa ministarstvom biti još uspešnija jer imamo zajednički cilj, a to je da sport u Srbiji zauzme mesto koje zaslužuje – rekao je Šoštar.

Povezana vest:  SKI LETOVI, Trostruki trijumf Austrijanaca na Planici: Šlirencauer, Morgenštern i Koh na postolju

PHOTO: ATA Images