vili2KUGLANJE
Vilmoš Zavarko pobedio na turniru u Banjaluci
Vilmoš Zavarko, svetski rekorder i član šampionske reprezentacije Srbije sa Prvenstva sveta 2009. u Nemačkoj, postavio je sa 675 čunjeva rekord kuglane  Borik u Banjaluci u pojedinačnom delu turnira održanog povodom Dana Banjaluke u organizaciji vrednih kuglaških radnika glavnog grada Republike Srpske. U ekipnom delu, igrajući za svoj tim Sport iz Podrezove, imao je 657 čunjeva i trijumfovao je sa ukupno 1.332 čunja.
Drugo mesto osvojio je šampion sveta iz Skoplja 2006. Slovak Ivan Čeh sa 1.291 čunjem (631 i 660), dok je treće mesto pripalo kapitenu srpske reprezentacije, šampiona sveta Jovanu Ćaliću, koji je i igrač i trener Sporta iz Podbrezove, sa 1.280 čunjeva (625 i 655). Na sedmo mesto plasirao se reporezentativac šampiona Srbije Beograda „Poštanske štedionice“ Arpad Antal sa 1.222 čunja (623 i 599) i on je igrao za tim „Selekcija turnira“.
U ekipnom delu prvo mesto pripalo je Sportu iz Podbrezove, drugi je Borac iz Banjaluke, treći skopski Makpetrol, a četvrti „Selekcija turnira“.
Tunrir u Banjaluci računao se za svetsku rang listu na kojoj vodi Vilmoš Zavarko, a Jovan Ćalić je četvrti.
Povezana vest:  Olimpijski šampion Aman nastavlja karijeru