Marcel HirscherALPSKO SKIJANJE
Hiršer treći put uzastopno osvojio Svetski kup

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je danas, treći put uzastopno, titulu svetskog šampiona u Svetskom kupu, pošto je zauzeo četvrto mesto u veleslalomu koji je vožen u Lencerhajdeu.
Hiršeru je za osvajanje titule bilo potrebno da osvoji 19 bodova u današnjoj trci, ali je osvojio 50 i tako pretekao Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji nije završio trku. Sutra je na programu poslednja trka u sezoni, slalom, a Hiršer ima 31 bod više od Svindala, koji se ne takmiči slalomu.
Pobednik u današnjoj trci bio je Amerikanac Ted Ligeti rezultatom od dva minuta, 15 sekundi i 63 stotinki i on je osvojio mali Kristalni globus u veleslalomu. Drugo mesto zauzeo je Francuz Aleksis Pantiro sa 2:15,66, a treći je bio Nemac Feliks Nojrojter sa 2:15,89 minuta.
Hiršer je trku završio za 2:15,90 minuta.
On je tako postao prvi skijaš koji je osvojio tri uzastopna Svetska kupa, još od 1983. godine, kada je to pošlo za rukom Amerikancu Filu Mahreu.
Austrijski skijaši su ove sezone osvojili „duplu krunu“, pošto je Ana Feninger osvojila Svetski kup u ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  Mankuzo i Pintoro pobednici paralel slaloma u Moskvi