Kriket federacija Srbije logoKFS ponovo sarađuje sa Eurosportom

Vladimir Ninković, generalni sekretar Kriket federacije Srbije biće stručni konsultant kanala Eurosport 2 (Srbija) tokom prenosa kriket mečeva ICC T20 svetskog kupa u kriketu koji se održava u Bangladešu od 16.marta do 6.aprila. Iz beogradskog studija, uz Predraga Vukanovića I Igora Mladenovića, komentatore Eurosporta gledaoci će imati priliku da prate stručne prenose mečeva tokom kojih će moći da dobiju I korisne informacije o prilikama u kriketu od Vladimira Ninkovića, dugogodišnjeg kriket konsultanta kanala Eurosport.
Sarađujemo još od 2009.godine, tako da je ovo šesta godina u kojoj pokušavamo da gledaocima pružimo korisne i zanimljive informacije. Eurosport Srbija prenosi najznačajnija svetska takmičenja T20 kriketa-Svetsko prvenstvo, finalne kvalifikacione turnire za SP kao i Ligu šampiona čime doprinosi popularizaciji kriketa u našoj zemlji. Prenos T20 svetskog kupa 2014. otvaramo mečom Bangladeš-UAE, 17.marta od 14.30. -Vladimir Ninković, generalni sekretar Kriket federacije Srbije
Na petom tventi-tventi svetskom prvenstvu u kriketu nastupiće 16 nacionalnih timova, deset stalnih članica I šest kvalifikanata koji će ukupno odigrati 36 mečeva. Procenjuje se da će oko 1.8 milijarda gledaoca pratiti prenose mečeva uz pomoć 29 televizijskih operatera na više od 20 jezika.Do sada je održano četiri svetskih prvenstava u T20, najkraćem formatu kriketa a među pobednicima su bili Indija (2007.), Pakistan (2009.), Engleska (2010.) I Šri Lanka (2012.).

Povezana vest:  KUGLANJE, Vilmoš Zavarko obezbedio najmanje bronzu na Svetskom kupu