Kamil Stoch

SKI SKOKOVI

Stoh osvojio Svetski kup

Poljski skijaški skakač Kamil Stoh osvojio je Svetski kup, pošto je danas zauzeo četvrto mesto na Planici, što mu je bilo dovoljno da osigura pobedu u generalnom plasmanu. Pobednik današnjeg takmičenja bio je Nemac Zeverin Frojnd, dok se na drugom mestu našao Norvežanin Anders Bardal, a treći je bio Slovenac Peter Prevc. 
Frojnd je posle prve serije zauzimao peto mesto sa 2,2 boda zaostatka za Bardalom, koji je bio lider. Nemac je u drugoj seriji skočio je 137,5 metara i osvojio ukupno 289,1 bod, a Bardal je zaostao 0,3 boda, pošto je skočio 134,5 metara. 
Ovaj rezultat najmanje je odgovarao Prevcu, pošto ga je na drugom mestu u generalnom plasmanu pretekao upravo Frojnd. 
Prevc je posle prvog skoka bio na četvrtom mestu, dok je u drugoj seriji skočio 133,5 metara i osvojio 287,3 boda.Poljski takmičar ostvario je skokove od 131,5 i 134 metara, te osvojio 283,9 bodova. 
Stoh je ove sezone osvojio i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sočiju. U generalnom plasmanu Stoh ima 1370 bodova, Frojnd je drugi sa 1223 boda, dok je Prevc treći sa 1212. 
Takmičenje u Svetskom kupu nastaviće se sutra, kada će se od 11.00 skakači nadmetati u timskim skokovima, dok je u nedelju poslednje takmičenje u sezoni. 

Povezana vest:  BADMINTON, ODIGRANO FINALE EKIPNOG PRVENSTVA SRBIJE ZA MUŠKE I ŽENSKE TIMOVE, ŠAMPIONSKE TITULE PRIPALE NOVOM SADU I KRUŠEVCU