luk i strela pred metama ocena pogodakaSTRELIČARSTVO
Mina Šibalić i Nikola Stefanović šampioni Srbije

Mina Šibalić (Pravi put, Zemun) i Nikola Stefanović (Niš) osvojili su posle raspucavanja šampionske titule za kedetski uzrast na Prvenstvu Srbije u streličarstvu olimpik stilom u sali „Bg sportskog centra Kovilovo“.
Šibalićeva je u finalu sa 6:0 pobedila Anđelu Rogulju iz Košutnjaka, bronzana medalja pripala je Jeleni Cvetković (Srebrna strela) koja je bila bolja u meču za treće mesto od Katarine Sikiruš (Knez Lazar) takođe sa 6:0.
Kod dečaka, u finalu su se našla dva streličara Niša, uspešniji je bio (8:7) Nikola Stefanović. Srebro je pripalo Nikoli Diniću. Bronzanim trofejom okitio se Matija Stojanović (Naisus) koji je sa 6:0 pobedio Stevana Stojkova (Meta 013). Ovo su, ujedno, bile, jedine dve kategorije gde se raspucavalo za medalje.
Učestvovala su samo dva juniora olimpik stilom, pobedio je Slobodan Forgo (Pančevo) sa 463 kruga, drugi je bio Petar Stefanović (Niš) sa 448 krugova.
Juniorki je bilo pet, slavila je Katarina Milošević (Niš) sa 530 krugova, ispred Jasne Radošević (Velos) sa 476 i Milice Marković (Pravi put) sa 472 kruga.
Najbolji masters olimpik stilom bio je Zoltan Čanji iz Kastl arčerija sa 507 krugova, Ivica Špeher (Pančevo) zauzeo je drugo mesto sa 492 kruga, dok je treći završio Miodag Zlatković (Naisus) sa 469 krugova.
Kod starijih pionira, redosled je bio Vukašin Veličković (Naisus) 401, Aleksa Obradović (Arena br. 1, Beograd) 397 i Marko Guteša (Elit arčeri) 391 krug.
Danijela Đakiv, mlađa pionirka Pravog puta osvojila je prvo mesto sa 375 krugova, ispred Ive Pecović sa 208 i Tanje Đekić (obe Košitnjak) sa 155 krugova.
Gađale su i dve mlađe pionirke, Anđela Mladenović (Naisus) sa 170 krugova bila je prva, Marija Uzelac (Target) sa 110 krugova – druga.
Prva tri mesta olimpik stilom za mlađe pionire pripala su Mihailu Mladenoviću (Niisus) 314, Mateji Đukiću (Niš 2002) 263 i Andriji Manojloviću (Master erou) sa 226 krugova.
Kompaund stilom (lukovi sa točkićima) pobedio je junior Kastl arčerija iz temerina Roland Klajner sa 551 krugom, David Biskupović sa 529 krugova bio je drugi, a Stefan Žikić (obojica Pančevo) treći sa 505 krugova.
Katalin Varga (Kastl arčeri ) bila je jedina juniorka kompaund stilom i pogodila je 378 krugova.
Kadet Kastl arčerija Zoltan Čanji pogodio je kompaund stilom 514 krugova.
Održano je i takmičenje golim lukom. Pobedio je Dragan Svilanović (Elit arčeri) inače predsednik Streličarskog saveza Srbije sa 481 krugom, srebro je pripalo Milošu Vukoviću (Srebrna strela) sa 457, a bronza Miletu Pokrajcu (Sagitarijus) sa 431 krugom.
Tehnički organizatori Šampionata Srbije, na kome je učestvovalo blizu 60 takmičara i takmičarki, bili su klubovi Srebrna strela i Elit arčeri iz Beograda.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Frojnd na korak od titule pobednika Svetskog kupa