sahŠAH
Đukić iznenadila Vojinović

Nišlijka Sandra Đukić iznenadila je večeras vodeću Jovanu Vojinović, nanela joj drugi poraz i zakomplikovala borbu za titulu državne prvakinje u šahu na prvenstvu koje se igra u Banji Junaković kraj Apatina.
Sa dva pešaka manje u završnici raznobojnih lovaca, Vojinović je potpisala predaju u 69. potezu partije pretposlednjeg, 10. kola.
Nju je sada u vođstvu na tabeli stigla Anđelija Stojanović posle drugog uzastopmog remija, ovoga puta protiv Suzane Maksimović.
Marija Rakić je savladala Maju Milanović, Marija Manakova crnim figurama Kseniju Tomin, kao i Ana Benderać najmlađu učesnicu Katarinu Ostojić. Mila Žarković je bila bolja od Teodore Rakić.
Kolo pre kraja, na tabeli vode Stojanović i Vojinović sa po 7,5 poena, ispred Marije Rakić sa sedam, Tomin sa 6,5 i Manakove sa šest osvojenih poena.
Po pet poena imaju Đukić, Benderać i Maksimović, četiri poena Žarković. Teodora Rakić ima 2,5 poena, a Milanović i Ostojić po dva poena.
U poslednjem, 11. kolu sutra (11.00) igraju: Maksimović-Đukić, Teodora Rakić-Stojanović, Manakova-Žarković, Benderać-Tomin, Milanović-Ostojić, Vojinović-Marija Rakić.
Nagradni fond iznosi 250.000 dinara, nova šampionka dobija 80.000 dinara.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija osvojila Evropski šampionat B