Baskovac Djordjevic u akcijiHOKEJ NA TRAVI
Burno proleće za hokejše na travi

Na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu, počeo je proletnji deo prvenstva Beograda za pionire i juniore (IV kolo). Palice su ukrstili mladi hokejaši BASK-a, Čukaričkog, Školarca i Zubotehničke škole.
Beogradska liga za mlade hokejaše traje do 16.juna.2014.godine
Kako kaže Miro Jotić, gen.sekretar saveza hokeja na travi Beograda, ovo je veoma važno proleće za sve uzrasne kategorije jer ih na kraju prvenstava očekuju inostrana takmičenja.
Posle dužeg perioda muška seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na travi učestvovaće na kvalifikacijama za svetsku ligu. Zahvaljujuči podršci OKS hokejaši na travi se reprezentativno polako vraćaju na velika takmičenja.
Prvi krug kvalifikacija se održava od 1. do 6. jula 2014. godine u Hrvatskoj (Zelina pored Zagreba). Nakon utakmica 13. i 27 . aprila u Beogradu (Ada Ciganlija), kada će selektor odrediti spisak igrača, reprezentativaci započinju pripreme za ovo prestižno takmičnje.
Jotić dodaje da je Beogradskom savezu hokeja na travi u prijateljskoj poseti Rektor NSA iz Sofije Antonio Antonov, sa svojm saradnicima koji je i direktor Bugarske federacije hokeja na travi. a koji je pokrovitelj takmičenja za mlade hokejaša U12 do U16, kupa Rektora koji je u kalendaru takmičenja EHF.
Karavan Evropske hokejaške federacije kreće 26. maja iz Budimpešte, 27 i 28. maj Subotica – Novi Sad-Pančevo, 29. maj Beograd gde se priključuju beogradski Klubovi BASK, Čukarički i Školarac u kategorijama U12-U16 i sa karavanom nastavljaju put za Sofiju gde se od 30.05. do 01.06.2014.g. igra Kup Rektora.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Džouni Rošet želi da kliza na SP