Handball the ballTrener Vojvodine Đorđe Ćirković: U paklenom smo ritmu

Novosadsku Vojvodinu pobeda deli od odbrane šampionske titule naredne srede protiv Crvene zvezde pred svojom publikom, ali ono što će preokupirati pažnju trenera Đorđa Ćirkovića i njegovih igrača je svakako finalni turnir Kupa Srbije, koji je na programu u subotu u nedelju u Nišu. Vojvodina će u polufinalu odmeriti snage sa domaćinom Železničarom (subota, 18 časova):
-U paklenom smo ritmu. Energetski i emotivno smo ispražnjeni nakon meča u Kragujevcu. Potrebno je da nađemo novu energiju i izdržimo još ovih pet dana sezone. Rukomet nije odbojka, već kontaktni sport, gde je gotovo nemoguće igrati svaka dva dana. Zato je i meč u Kragujevcu dobijen na požrtvovanje, srčanost, a kvalitet rukometa je bio ispod nivoa. U ovakvim situacijama, zbog broja utakmica vi ne upravljate formom igrača. Forma se postiže kroz trening i kontinuitet utakmica, a mi smo imali česte pauze, što zbog kalendara, što zbog nesreće koja nas je zadesila, tako da sada više čekamo trening, nego što treniramo – navodi Đorđe Ćirković i na konstataciju rivala da je Vojvodina prvi favorit za osvajanje Kupa, dodaje:
– Tako su govorili od starta. Mi smo preuzeli ulogu favorita i zbog toga smo tu gde jesmo – na korak od titule. Preuzimamo je i sada. Mnogi su igrali po sistemu neka bude šta bude.. Imamo problema, jer Danimir Đurković, vođa naše jedine odbrambene formacije, mora na operaciju u utorak. Bez njega će sve biti mnogo teže.
– Nišlije imaju tradiciju osvajanja trofeja u Kupu. Siguran sam da će i uz podršku sa tribina predstavljati ozbiljnog rivala. Sa druge strane, Crvena zvezda se osvežila malo u prethodnom periodu, može biti opasna – zaključuje novosadski strateg.

Povezana vest:  Vuković: Nisam makijavelista, ali sam došao do cilja