Handball the ball

Rukometaši Flensburga novi prvaci Evrope

Rukometaši Flensburga osvojili su titulu prvaka Evrope pošto su večeras u Kelnu, u finalnoj utakmici završnog turnira Lige šampiona, savladali ekipu Kila sa 30:28 (14:16). U velikom nemačkom finalu, pred 20.000 gledalaca, tim trenera Ljubomira Vranješa ostvario je podvig i zasluženo se okitio prvom titulom u klupskoj istoriji. 
Nakon dramatične polufinalne utakmice u subotu i pobede nad Barselonom posle izvođenja sedmeraca (41:39) Flensburg je danas preokretom došao do trijumfa u susretu sa favorizovanim trostrukim kontinentalnim šampionom.
Najzaslužniji za istorijski uspeh Flensburga bili su Egert sa osam i Svan sa sedam golova, kao i nesavladivi golman Anderson, koji je imao 20 odbrana.
U ekipi Kila najefikasniji je bio Palmerson sa šest, dok su Sigurdson, Ekberg i srpski repezentativac Marko Vujin postigli po pet pogodaka.
Boje novog evropskog prvaka Flensburga brane srpski internacionalci Bogdan Radivojević i Draško Nenadić. U meču za 3. mesto Barselona je pobedila Vesprem sa 26:25 (9:10).

Povezana vest:  Rukometašice Srbije obezbedile prvo mesto u kvalifikacijama za EP